23948sdkhjf

Målet: Bygga 4 200 lägenheter i Kungens kurva

KF Fastigheter i storslagna planer.
KF Fastigheter, KFF, har tecknat ett avsiktsavtal med Huddinge kommun. Avtalet innebär att man är överens om att pröva om KFF:s fastigheter i Kungens kurva samt kommunens intilliggande mark kan planläggas för bostäder. Det framgår av ett pressmeddelande.

En tidig bedömning är att det kan byggas cirka 4 200 lägenheter med kompletterande service i området, som gränsar mot bland annat IKEA, Gömmarens naturreservat och Heron City.

– Det känns både viktigt och spännande att få vara delaktig i att utveckla södra delen av Stockholmsregionen med bostäder åt 10 000 personer i en tid då bostadsbristen breder ut sig. Vår fastighet i Kungens kurva har mycket goda förutsättningar för att utvecklas till en levande och dynamisk stadsdel. Här finns närhet till natur, handel, kultur och infrastruktur, säger Helena Liljedahl, vd på KF Fastigheter.

En viktig utgångspunkt för projektet är att det nya bostadsområdet ska utvecklas till en levande stadsdel med god service och grundläggande infrastruktur som till exempel vård, skola, förskolor, dagligvaruhandel, LSS-boende, kommunikationer med mera. I närområdet finns även god tillgång till både handel, kultur och grönområden.

Under 2017 kommer ett planprogram att utarbetas, därefter kommer exploaterings-området, som är på totalt 155 000 kvadratmeter mark, att delas upp i olika etapper och arbetet med detaljplanerna påbörjas. Inflyttning i den första etappen beräknas att ske 2021.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079