23948sdkhjf

Skanska-värvning ska leda projekt Karlastaden

Serneke utser ny vd för sitt projektbolag med ansvar för Nordens högsta byggnad.
Jörgen Eriksson blir från april ny vd för Karlastaden Holding AB, ett projektbolag ägt gemensamt av Serneke Group och NREP.

Han blir därmed ansvarig för det bolag som ska genomföra projekt Karlastaden, den nya stadsdel på Lindholmen i Göteborg med Nordens högsta byggnad Karlatornet.

– Det känns som ett otroligt spännande uppdrag att få vara med och genomföra. Det blir förstås en utmaning att skapa en helt ny stadsdel med en integrerad hållbar blandstad och en så hög byggnad som Karlatornet. Men eftersom ägarna till projektet, Serneke och NREP har så klara ambitioner och har satt projektet så högt på agendan är förutsättningarna att vi skall nå vårt mål de allra bästa, säger Jörgen Eriksson i ett pressmeddelande.

Jörgen Eriksson har lång erfarenhet från såväl projektutveckling som entreprenadverksamhet. Han har jobbat hela sitt yrkesliv i Skanska där han haft en rad olika roller, alltifrån utsättare till region- och verksamhetschef. Han har också varit vd för Skanskas kommersiella projektutveckling i Norge och kommer närmast från en roll som verksamhetschef för husverksamheten i Skanska Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062