23948sdkhjf

Överlastad dumper gav många reaktioner

Trafikpolisens kontroll av en dumper uppdagade både tio tons övervikt och saknad behörighet.
I förra veckan stoppade Polisens trafikgrupp en dumper lastad med schaktmassor som färdades längs allmän väg norr om Halmstad för kontroll. Efter att ha vägt dumpen på mobila fordonsvågar visade det sig att den var överlastad med nästan tio ton. Dessutom saknade fordonsföraren rätt behörighet att köra fordonet.

När man lade ut händelsen på sin Facebook-sida var det många som reagerade – över 600 kommentarer postades på inlägget , där ingreppet både risas och rosas.

Bland kommentarerna syns synpunkter som "Löjligt han vill ju bara jobba" och "Polisen prioriterar som arslen! Åk och gör nått vettigare", till "Men man kan ju inte gärna bli förbannad på polisen för att man har överlass, det är väl inte dom som har lastat åt dig?" och "Bra jobbat. Folk med överlast skapar mer vägslitage och ökar orsaken till att vi kanske får kilometerskatt på lastbilar".

Både föraren och ägaren rapporterades efter kontrollen och enligt polisen kommer förseelsen att leda till "en betydande avgift" utfärdad av Transportstyrelsen. Föraren rapporterades även för olovlig körning.

På Volvo CE:s hemsida uppskattar man att avgiften för att överlasta en Volvo A25C till den maximalt angivna totalvikten (cirka 40 ton) uppgår till cirka 85 000 kronor. En laglig last för en A25C på allmän väg ligger på cirka 8 ton, beräknat från en tjänstevikt på 17 ton.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126