23948sdkhjf

Rolls Royce driver grävare

När JCB skiftar motorleverantör i sina 30-37-tonsgrävare föll valet på MTU, ingående i Rolls Royce-familjen. I och med det blir det nu premiär för Rolls Royce-motorer i grävmaskiner.


JCB använder redan MTU-motorer i vårt flaggskepp på hjullastarsidan, 457. När vi nu inför motorn även i tre av våra grävmaskinsmodeller betyder det bland annat att användarna kan räkna med bränslebesparingar på upp till tio procent, säger Tim Burnhope, chef för innovation och tillväxt inom JCB.

När de tidigare Isuzumotorerna nu ska bytas ut föll valet på de sexcylindriga och steg IV-anpassade motorerna i MTU:s 1000-serie med upp till 210 kilowatts effekt. Det är en motorserie som redan hunnit prövas rejält av JCB under de två år som gått sedan 457 lanserades.

Bland annat utlovas ett högt vridmoment – upp till 27 procent mer än i föregångarna, och dessutom på en hög nivå även vid låga varv.

Bernd Krüper, vice vd inom det affärsområde som bland annat omfattar bygg och lantbruk inom MTU, ser flera skäl att glädjas åt affären.

– Dels är det ytterligare ett steg i ett långt och framgångsrikt samarbete, dels innebär användandet av våra motorer i JCB:s nya grävare att vi kliver in i ett mycket viktigt segment med stora volymer, säger Bernd Krüper.

Tanken är att visa upp en JS 370 utrustad med MTU:s 6R 1000 på Conexpo i mars.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093