23948sdkhjf

All time high för Beck

Med mer än 200 nya Kobelco-maskiner sålda under 2016 uppnåddes all time high i Beckgruppen, enligt Owe Beck, vd på Beck Maskin. – Det betyder att långt över 500 nya Kobelco bandgrävare har sålts sedan återintroduktionen. Vi är snart på tio procents marknadsandel på bandgrävare i såväl Norge som Sverige.


Framtiden ser ljus ut. Kobelco, Airman, Gehl och våra andra leverantörer utvecklar stadigt nya intressanta produkter, vi bygger ut våra serviceställen och vår eftermarknadsservice och tror att 2017 blir ett bra år, säger Owe Beck.

2013 förändrades förutsättningarna en hel del för Beck Maskin. Företaget tog hem generalagenturen för japanska Kobelco i Sverige och så småningom även för delar av Norge. Sedan dess har försäljningssiffrorna stigit kontinuerligt i båda länderna. En mycket nöjd Owe Beck konstaterar att försäljningen av drygt 200 nya Kobelcomaskiner under förra året innebar all-time-high för Beck-gruppen. Och inget pekar på att utvecklingen stannar där.

– 2017 kommer att bli ett ännu bättre år för Beck Sverige och Beck-Gruppen som sådan, då vi passerar 300 miljoner svenska kronor i omsättning, förutspår Owe Beck.

Han betonar också att det finns ett liv i gruppen även utanför Kobelcosfären. Bland annat konstaterar Owe Beck att de Hitachiproducerade minigrävare som säljs under varumärket Airman tagits emot bra på våra breddgrader. Samtidigt ökar efterfrågan på BM-dumpern som tillverkas av Messersi och den Koreatillverkade BM-hammaren. Under 2016 levererades dessutom BM Track gummilarver till ett värde som för första gången översteg tio miljoner kronor.

Owe Beck lyfter också fram försäljningen av de Amerikatillverkade kompakta hjullastarna från Gehl som lyckad under 2016.

Dessutom ökar förväntningarna nu när serien utökas med femtonnaren AL750. Förväntningarna är så pass stora att gruppen köpt in ett flertal maskiner av den nya modellen för att snabbt kunna möta den förväntade efterfrågan när maskinen introduceras i såväl Sverige som Norge under våren.

Ambitionen är att låta företaget växa, även personellt, i takt med att försäljningen ökar. I den svenska verksamheten finns nu närmare 30 anställda, inte minst befinner sig den egna serviceorganisationen i en utvecklingsfas i såväl Stockholm som Göteborg. Därutöver knyter bolaget till sig servicepartners och försäljningspartners för att komma närmare kunderna i allt större delar av landet.

Samtidigt går satsningen på uthyrningsverksamheten vidare med depåer i Haninge, Göteborg, norra Stockholm och Oslo. Inte minst satsas nu hårdare på uthyrning av bandgrävare ur Kobelcos större sortiment. Efterfrågan finns – bland annat såldes den första SK300LC-10 i Sverige till Bernlin Pilot AB under 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079