23948sdkhjf

Inviger prestigeprojektet med löpning

Segermo Entreprenad inviger ny E18-sträcka med löparevent, rapporterar lokal media.
När nya E18-sträckan på Sörmon utanför Karlstad invigs kommer detta ske genom ett löparevent. Det skriver Nya Wermlands-Tidningen (NWT).

Bakom arrangemanget står entreprenadföretaget Segermo, tillsammans med friidrottsföreningen IF Göta och Trafikverket.

– Vi har varit och kikat på nybygget, men vi vet ännu inte exakt hur långt loppet kommer bli. En häftig upplevelse kommer det under alla omständigheter att bli, säger IF Götas sportchef Johan Engberg i en kommentar till tidningen.

Bygget av sträckan har varit något av ett prestigeprojekt för Karlstadföretaget Segermo Entreprenad. När bolaget vann uppdraget sommaren 2015, var det Segermos hittills allra största order – värd 200 miljoner kronor.

– Det är extra roligt att vi får anlägga nya E18 eftersom det är på hemmaplan för oss. Det är sällan det genomförs så stora byggsatsningar i Värmland, kommenterade företagets vd Daniel Pettersson då i NWT.

Fakta: E18, Karlstad etapp Björkås-Skutberget
E18 ingår i det nationella stamvägnätet och är en viktig transportled för nationell, regional och internationell trafik.

För att öka trafiksäkerheten och minska trafikbelastningen har Segermo på uppdrag av Trafikverket breddat sträckan mellan Björkås och Skutberget till en fyrfältsväg.

Fakta: Trafikverket
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.098