23948sdkhjf

Sveriges Byggindustrier välkomnar förslag om branschskolor

"Mycket bra att regeringen nu lägger fram den efterlängtade propositionen", kommenterar branschorganisationen.
Under torsdagen presenterade regeringen ett förslag som syftar till att skapa bättre möjligheter att erbjuda yrkesutbildningar på fler platser i landet. Detta genom att införa försöksverksamhet med branschskolor.

Sveriges Byggindustrier ställer sig positiva till förslaget.

– Det är mycket bra att regeringen nu lägger fram den efterlängtade propositionen om branschskolor. Vi ser det som ett viktigt steg i rätt riktning för att skapa ett mer välfungerande system för yrkesutbildning, kommenterar Lars Tullstedt, expert på kompetensförsörjning på Sveriges Byggindustrier, i ett pressmeddelande.

Genom branschskolorna skapas nya möjligheter för kvalitetssäkrad yrkesutbildning även för yrkesgrupper som inte är så numerärt stora, menar Sveriges Byggindustrier.

– Vi har flera branschorganisationer inom Sveriges Byggindustrier som är intresserade av denna försöksverksamhet. Både Golvbranschen och Mur- och Putsentreprenörerna har kommit långt i ett förberedande arbete. Nu står de i startgroparna tillsammans med Stockholms byggtekniska gymnasium respektive Bräckegymnasiet i Göteborg för att komma igång. Andra branschföreningar har visat intresse och vi hoppas att de också kan komma igång inom ramen för försöksverksamheten, säger Lars Tullstedt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062