23948sdkhjf

"Håller tummarna för vanligt Maskinexpo-väder"

Efter förra årets regn och rusk under Maskinexpo ber arrangören extra mycket till vädergudarna inför 2017 års event.
– Vi tror på 20 000 besökare i år, men vädret är givetvis en viktig faktor, säger Carina Tegelberg, marknadschef på Maskinexpo.

Förra årets mässa nästan bokstavligen regnade och blåste bort. Det dåliga vädret påverkade besöksantalet klart negativt, enligt arrangören.

– När vi såg väderleksprognosen varnade meteorologen för att det skulle falla 50 mm regn under mässans första dag. Riktigt så illa blev det faktiskt inte men helt klart tappade vi mycket besökare på grund av vädret, konstaterar Carina Tegelberg.

Bra besökare
Samtidigt betonar marknadschefen att utställarna tyckte att det var "bra kvalitet" på besökarna.

– De som väl kom, de kom också för att göra affärer. Men själva feststämningen var ju sådär ...

– Många åker verkligen till Maskinexpo för att göra affärer och titta på nyheter. Men när du är klar med det går du gärna runt och pratar med branschkollegor och tar del av den "goa" stämningen. Är vädret för dåligt så avstår många i den biten. Du gör dina köp, och sen åker du hem.

Få monterplatser kvar
I år spår arrangören 20 000 besökare till mässan och till den siffran ska gammalt hederligt "Maskinexpo-väder" bidra.

– Vi brukar ha det som kallas för Maskinexpo-väder med solsken och höga plusgrader. Efter bakslaget förra året håller vi tummarna för vanligt Maskinexpo-väder igen. Att sitta i solen, ta en öl och titta på folk – för många är det ett viktigt inslag under mässdagarna.

Årets utställarantal kommer att landa på mellan 270 och 300. I skrivande stund har 230 utställare bokat monterplats.

– Vi hade cirka 300 utställare förra året. Då hade vi dock ett större område. I år har vi lovat ett mer yteffektivt område. Skulle det bli fullbokat så är det så, vi vill leverera det område vi har lovat.

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094