23948sdkhjf

Säkrare fäste utlovas

Rototilt har gått hårt fram för att ta fram sitt nya maskinfäste. – Vi har bokstavligen analyserat sönder olika maskinfästen på marknaden för att hitta en stark konstruktion.

Rototilt lanserar ett nytt maskinfäste och enligt ett pressmeddelande ska den nya produkten leverera på många plan, Rototilt utlovar höjd säkerhet, ökad livslängd och bevarad grävgeometri.

– Vi har länge vetat hur ett bra maskinfäste bör se ut i kombination med tiltrotator och redskap, men det blev riktigt intressant när vi såg möjligheten att kombinera vår säkerhetslåsning Securelock med både maskinfäste och tiltrotator, säger Sven-Roger Ekström, produktchef på Rototilt Group AB, i ett pressmeddelande.

Securelock är inbyggt i fästet, något som enligt Rototilt innebär att risken för pendlande eller tappade redskap elimineras.

– Ingen kedja är starkare än sin svagaste länk. Med vårt maskinfäste kan vi erbjuda entreprenören en optimerad helhet med maskinfäste, tiltrotator, styrsystem och redskap. Alla delar i kedjan håller för tuffa tag och samverkar med varandra, säger Sven-Roger Ekström.

Fästet ska också vara dimensionerat för att bevara grävmaskinens optimerade grävgeometri lovar Rototilt.

Stommen består av seghärdat gjutstål med breda ingrepp för lång livslängd, Rototilt uppger också att en kraftfull låskilskonstruktion ska ge ett helt glappfritt maskinfäste med väl skyddade och få ingående komponenter.

– Vi har bokstavligen analyserat sönder olika maskinfästen på marknaden för att hitta en stark konstruktion. Det handlar om säkerhet, genomtänkt grävgeometri och livslängd, säger Sven-Roger Ekström.

Enligt Rototilt har fästet genomgått omfattande tester både i fält och i testlabb i en avancerad brytrigg.

Fästet lanseras först för tiltrotatormodellerna S60 och S70 och ska gå att få med eller utan Securelock.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078