23948sdkhjf

Götene Ufo köper skoptillverkning

Götene Ufo AB har förvärvat ritningar, varumärket samt produktionsrättigheterna för Eslövskopan av Pon Equipment.
Götene Ufo AB är ny tillverkare av den så kallade Eslövskopan. Det står klart sedan företaget förvärvat varumärket och produktionsrättigheterna av Pon Equipment.

– Vi är väldigt glada över att Pon Equipment valde att sälja Eslövskopan till oss, säger Götenes vd Sven Lans i ett pressmeddelande.

Planen är nu att Götene Ufo redan under vår/sommar skall komma igång med att marknadsföra Eslövskopan – som från och med nu kommer att tillverkas i fabriken i Götene.

– Götene Ufo är en av de ledande tillverkarna i Norden av redskap av högsta kvalitet till grävmaskiner och hjullastare. I produktionsanläggningen i Götene finns kapacitet och rätt kunskap för att vi skall kunna fortsätta att tillverka och vidareutveckla Eslövskopan, säger Sven Lans.

De senaste åren har varit en stor framgång för bolaget, enligt vd:n. Företaget har tagit stora marknadsandelar och på bara några år har tillverkningen nästan fördubblats i Götene.

– Stora investering i maskiner och nyanställningar har gjorts för att hinna med att växa i den höga takten. Att få lägga till en så spännande produkt som Eslövskopan i vårt sortiment, som ett komplement till vår redan välrenommerade serie skopor, är fantastiskt kul och något vi ser mycket fram emot.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063