23948sdkhjf

Svensk premiär för 50 tons grovsorterare

Terex Finlay:s största grovsorterare, med en kapacitet på upp till 1 000 ton i timmen, lanseras nu på den svenska marknaden.

Enligt Norditeks vd Eric Johansson har Terex Finlay 883 – en grovsorterare i mellansegmentet – varit en av företagets bästsäljare under många år med ungefär 45 enheter sålda i Sverige.

I takt med en ökad efterfrågan på större mobila krossar väljer nu företaget att lansera 893, en grovsorterare som kan direktkopplas med en käftkross eller konkross i det stora segmentet. Maskinen som väger runt 50 ton har en siktyta på totalt 21 kvadratmeter fördelade på två plan.

Tanken är att nykomlingen ska ingå i Norditeks befintliga demoflotta och kunna hyras för tester eller längre uppdrag som att sikta ut material direkt från en sprängsalva eller efter en förkross, sortera schaktmassor eller ta fram dammförstärkningsmaterial eller gabionsten.
Badtransportörerna är dimensionerade för finfraktion cirka 700 ton i timmen, mellanfraktion cirka 400 ton i timmen och överfraktion ungefär 500 ton.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08