23948sdkhjf

Här är Engcons nya tiltrotator

Strömsundsbolagets nya EC233 beskrivs av företaget själva som den mest kraftfulla tiltrotatorn hittills.
Engcon fortsätter att satsa hårt på produktutveckling. Nu lanseras EC233, en helt ny tiltrotator för grävmaskiner upp till 33 ton. EC233 är en så kallad generation-2 modell, vilket innebär att den byggs enligt den senaste tekniken, berättar företaget i ett pressmeddelande.

Centralsmörjningssystem för enkelt underhåll, 45 graders tiltvinkel för bättre åtkomst och flexibiltet, en kraftfull konstruktion med gjuten stomme och grova tiltaxeltappar för ökad livslängd, hör till några av innovationerna, enligt företaget.

Fredrik Jonsson, utvecklingsansvarig på Engcon, berättar vidare:

– EC233 är redan som standard förberedd för ePS, engcon Positioning System, vilket gör att EC233 kommer kunna synkronisera med olika grävsystem för maximal effektivitet. Den utrustas också som standard med tiltcylindrar utrustade med lasthållningsventiler och Q-Safe redskapsfäste som standard för maximal säkerhet.

– Detta blir kort sagt Engcons kraftfullaste tiltrotator med den senaste tekniken och vi känner oss trygga med modellen då den hårdtestats på stora maskiner under vintern 2016/2017.

EC233 kommer premiärvisas på den svenska mässan Maskin-Expo den 18-20 maj och under hösten kommer de första förseriemodellerna börja rulla ut. Serieleverans beräknas möjlig till årsskiftet 2017/2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.813