23948sdkhjf

Statliga miljoner till ökat träbyggande

Regeringen vill ge miljonbelopp till föreningen Trästad Sverige.
Regeringen har för avsikt att på under regeringssammanträdet under torsdagen fatta beslut om ett bidrag på totalt sex miljoner kronor till föreningen Trästad Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande från näringsdepartementet.

Syftet med bidraget är öka kunskapen om träbyggande, sprida goda exempel samt stimulera innovation och utveckling inom det industriella träbyggandet.

– Skogen har spelat en viktig roll i att lyfta Sverige ur fattigdom och byggt vårt välstånd och kommer att fortsätta göra det även i framtiden. Ett ökat byggande i trä bidrar till en levande landsbygd och är klimatsmart eftersom skogen är en nyckel i omställningen till en fossilfri och biobaserad ekonomi, kommenterar landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S).

– Industriellt byggande växer, med hjälp av nya forskningsresultat och med trä i stommarna. Allt fler bostäder kan därigenom byggas med lägre kostnader och mindre klimatutsläpp. På köpet får vi också fler jobb utanför storstäderna, säger bostadsminister Peter Eriksson.

Bidraget till föreningen Trästad Sverige är, enligt pressmeddelandet, en åtgärd som stödjer arbetet med det nationella skogsprogrammet. Visionen för programmet är ”Skogen - det gröna guldet - ska bidra med jobb och hållbar tillväxt i hela landet samt till utvecklingen av en växande bioekonomi”.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062