23948sdkhjf

Värdefull information i rätt tid

Digital övervakning av drift och underhåll kan, enligt Metso, förbättra produktiviteten vid kross- och sorteringsverk.

Rätt information vid rätt tidpunkt kan förlänga drifttiden och öka produktiviteten. Det hävdar Metso som nu lanserar en digital lösning för dataövervakning av drift och underhåll av företagets mobila kross- och sorteringsanläggningar.

För att få ut det mesta möjliga av sina maskiner måste man ha tillförlitliga data: Rätt information vid rätt tidpunkt hjälper kunderna att fatta viktiga drift- och underhållsrelaterade beslut som kan förlänga drifttiden, förbättra tillgängligheten och öka produktionsvolymerna, hävdar Giuseppe Campanelli, Vice President för Service Solutions på Metso.

Det gäller inte minst för mobila kross- och sorteringsanläggningar som ofta flyttas mellan olika platser. Det försvårar spårning, övervakning och underhåll av maskinparken och därmed även möjligheten att optimera maskinernas prestanda.

Metso har därför försökt att ta till vara de möjligheter som erbjuds av avancerad analys- och molnteknik för att utveckla Metso Metrics Services – en ny digital lösning för ballastindustrin. Kritiska drift- och underhållsrelaterade data som maskinernas tillgänglighet, produktionsvolymer och bränsleförbrukning avläses och sammanställs och görs tillgängliga med hjälp av en kommunikationsenhet som monteras i maskinen.

Ett användarvänligt gränssnitt utlovas, vilket ska göra rapporteringen snabb och enkel.

I kombination med Metsos expertnätverk som kan bistå med felsökning eller analyser utgör lösningen ett komplett verktyg för kontinuerlig förbättring av maskinernas prestanda, men även deras säkerhet och hållbarhet, lovar Giuseppe Campanelli.

Enligt tillverkaren är systemet ett värdefullt hjälpmedel som dels ger bättre kontroll över underhålls- och reservdelskostnader genom att underlätta planeringen av reserv- och slitdelsbyten, och dels klarar att identifiera såväl maskiner som inte fungerar optimalt som utbildningsbehoven bland operatörerna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062