23948sdkhjf

Nya kvarter i Västerås

184 nya lägenheter ska byggas i Västerås, ett tredelat projekt där den första delen är värd 67 miljoner kronor och de två kommande 163 miljoner kronor.

Bostäderna ska byggas i Malmaberg, Vallby och Vetterslund och entreprenaden har gått till NCC som ska utföra uppdraget i samverkan med beställaren Bostads AB Mimer.

Mimer jobbar för att bygga bostäder i hela Västerås och genom samarbetet med NCC kan vi på relativt kort tid bygga bra hus i flera stadsdelar, säger Mikael Källqvist, vd för Bostads AB Mimer, i ett pressmeddelande.

Bostads AB Mimer och NCC ska gemensamt stå för utformning och planering, de ska ta fram systemhandlingar och bygghandlingar samt fram riktkostnad för de tre projekten innan själva byggnationen kan påbörjas.

Tanken är att kvarteret Lindaren blir först ut, med 44 lägenheter i två fyravåningshus Malmaberg.

Genom ett långsiktigt samarbete där vi planerar och genomför flera projekt möjliggör vi en smidigare byggprocess för både oss och Bostads AB Mimer, säger Ulf Ericsson, produktionschef på NCC Building, i ett pressmeddelande.

NCC räknar med byggstart för kvarteret Lindaren nu i sommar, och att dessa bostäder ska vara klara för inflyttning hösten 2018.

De kommande projekten i Vallby och Vetterslund beräknas uppgå till 163 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063