23948sdkhjf

Kompakt teleskoplastare med stödben

En kompakt teleskoplastare med stödben sög till sig åtskilliga besökare på Maskinexpo.

Hüllert Maskin demonstrerade sin ställning som marknadsledande i Sverige på teleskoplastare på Maskinexpo genom att visa upp bredden i programmet – allt från minst till störst. Publikmagneten i montern var dock den helt nya P30.10, en kompaktmaskin med stödben.

Det var en mycket nöjd Jakob Burge som tog emot i Hüllert Maskinss monter på Maskinexpo. Företaget investerade för några år sedan stort i sina egna lokaler i Vara och har därefter fortsatt att bygga ut sitt nät av serviceverkstäder och säljkontor som nu finns på cirka 40 platser spridda över Sverige.

Satsningen tycks onekligen ha burit frukt. Försäljningen ökar markant och det ska mycket till innan företaget förlorar sin ställning som marknadsledare i Sverige.

På mässan visades bredden i utbudet, från P27.6, en så kallad Allfixare som väger in på knappt fem ton till den runtomsvängande Roto 40.30MCSS Duo Power som väger nästan fyra gånger så mycket. Just den modellen uppmärksammades för övrigt i slutet av förra året i och med en leverans till Truckbolaget i Örebro som köpt den tusende Merlo-maskin som Hüllert Maskin levererat i Sverige sedan samarbetet med den italienska tillverkaren inleddes 1995.

Även på Maskinexpo rönte maskinen stor uppmärksamhet genom möjligheten att välja mellan el- och dieseldrift så länge det handlar om det stationära arbetet. Vid förflyttning måste dieselmotorn användas

– Den lyfter fyra ton och har en lyfthöjd på upp till 30 meter. Mottagandet i Sverige har varit väldigt bra. På lite mer än ett år har vi sålt tio maskiner, säger Jakob Burge.

Mest intresse knöts dock till P30.10 som visades för första gången i Sverige. Liksom systermodellen 30.9 är den en efterföljare till den tidigare P28.8, men skiljer sig från de övriga i Merlos utbud av kompakta maskiner genom att den har stödben.

– Det ger hög stabilitet och gör det därmed möjligt att nå en lyfthöjd på hela 9,6 meter och en lyftkapacitet på tre ton. I och med att den är så pass liten med en vikt på 7,1 ton med en bredd på 210 centimeter och en höjd på 212 centimeter passar den väldigt bra på byggarbetsplatser där den är lätt att manövrera och mycket väl kan ta över de funktioner som annars ofta utförs med hjälp av en hjullastare. Dessutom kan teleskoplastaren fortsätta när hjullastaren har gjort sitt och jobba vidare med att exempelvis lyfta in material i huskroppar, säger Jakob Burge.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109