23948sdkhjf

Peab köper stort anläggningsföretag i Örebro

Peab har skrivit avtal om att förvärva Örebroföretaget om det godkänns av Konkurrensmyndigheten.
Det är mark- och anläggningsföretaget Tranab markbyggnad AB som Peab skrivit avtal om att köpa.

– Vi har bedömt att det är en kompetent organisation som har en bra åldersstruktur i företaget. De kompletterar vår verksamhet i området på ett bra sätt, säger Karl-Gunnar Karlsson, affärsområdeschef på Peab till entreprenad.com.

Om köpet går igenom kommer Peab att äga hela Tranab, men ska inte slukas upp och bli en del av Peabs organisation, utan fortsätta drivas som det separata bolaget Tranab.

– Tanken är att vi ska utveckla deras verksamhet. De är starka i den regionen och marknaden där växer.

När köpet kan gå igenom beror nu helt på vad Konkurrensverket beslutar.

– Vi har ett material som går in nu till Konkurrensverket som har ett visst antal veckor på sig från det att de fått in fullständigt material. Sen är det ju semestertider nu. De kan ju också vara så att de vill ha kompletteringar, då är det svårt att veta exakt när köpet kan gå igenom, säger Karl-Gunnar Karlsson.

Hoppas växa – Särskilt fokus på infrastruktur

Tranabs Tranab vd Kjell Fransson säger till entreprenad.com att affären möjliggör för företaget att fortsätta växa med en stark ägare i ryggen. Framförallt kommer det att innebära att man kan vara med och få större infrastrukturprojekt med Peab som ägare.

Tranab är verksamt Mälardalen och Närke och har sitt säte i Örebro. Omsättningen för 2016 uppgick till 264 miljoner och man är med sina 58 anställda ett av regionens största mark- och anläggningsföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094