23948sdkhjf

Norra Bohuslän gick till Svevia

Skiftande väder ställer krav på entreprenören och Svevia väntar sig utmanande vintrar när de ska ta sig an både kust och inland i västra Sverige.

Trafikverket har gett Svevia i uppdrag att sköta både driften och underhållet av de statliga vägarna i driftområde Norra Bohuslän.

Bohusläns kustklimat möter Dalslands inlandsklimat inom en och samma geografi, vilket skapar utmaningar framförallt vintertid med många olika vädersituationer samtidigt, säger Mattias Svedberg, Svevia, i ett pressmeddelande.

Svevias uppdrag går ut på att snöröja och halkbekämpa och se till att nödvändiga löpande och långsiktiga underhålls- och förbättringsarbeten genomförs, det handlar till exempel om att sopa och hyvla vägarna och att utföra driftrelaterade anläggningsarbeten.

I kontraktet ingår drift och underhåll av totalt 1330 kilometer väg, inklusive västra Sveriges största pulsåder E6.

Norra Bohuslän ligger i anslutning till driftområdena Uddevalla och Trollhättan där vi har motsvarande uppdrag. Med flera sammanhängande driftområden får vi bättre möjligheter att fördela våra insatser om det tillfälligt uppstår en situation där vi behöver mer resurser i någon del av geografin. Målet är att göra vägarna säkra och framkomliga i Västsverige.

Det fyraåriga kontraktet är värt cirka 43 miljoner kronor per år och kan förlängas med ytterligare två år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078