23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nyheter från Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Tillbaka till företagsprofilen.

Sortera efter
Sida av 5

Safe Control nyinvesterar för provning av armeringsjärn

den 8 september 2020

För att erbjuda våra kunder ännu bättre service och så korta leveranstider som möjligt har vi investerat i en ny ugn för värmebehandling av armeringsjärn och en maskin för automatisk mätning av kamgeometri.

Safe Control expanderar och söker en laboratorieingenjör

den 1 september 2020

Det gångna halvåret har varit omtumlande och annorlunda för oss alla. Vi på Safe Control glädjer oss därför extra åt att vi har kunnat genomföra våra planer för första halvåret av 2020.

Möt Mattias Thuvander, docent och en av våra kursledare

den 25 augusti 2020

Mattias Thuvander är kursledare för vår utbildning i Materiallära. Han är docent vid Mikrostrukturfysik, Institutionen för fysik på Chalmers tekniska högskola.

Kontroll av stålets kemiska sammansättning

den 13 augusti 2020

Safe Control fick nyligen sin ackreditering utökad med analys av kemisk sammansättning i stål. För att få fram ett metalliskt materials kemiska sammansättning används en optisk emissionsspektrometer (OES).

Safe Control öppettider under sommaren

den 2 juli 2020

Vår avdelning Miljöteknik har öppet hela sommaren. Övrig laboratorieverksamhet har stängt under perioden 27 juli och 9 augusti (veckorna 31 och 32).

Safe Control utökar sin ackreditering med två metoder

den 29 juni 2020

Ackrediteringen omfattar nu även provningsmetoderna analys av kemisk sammansättning av stål med hjälp av optisk emissionsspektrometri (OES) samt identifiering av förekomst av asbest i fasta material i polariserat ljusmikroskop med faskontrast (PLM).

Dricksvatten bör kontrolleras minst vart tredje år

den 29 maj 2020

Om vi har möjlighet börjar vi nu åka till våra sommarställen där många får sitt dricksvatten från enskilda vattentäkter, till exempel egen brunn.

Planerar du att renovera eller bygga om?

den 15 maj 2020

Asbest är ett hälsofarligt byggmaterial som totalförbjöds 1982. Materialet användes flitigt före och en bit in på 1980-talet. När man bearbetar eller river material som innehåller asbest frigörs en stor mängd asbestfibrer.

Våra utbildningar om metalliska material skjuts på framtiden

den 20 april 2020

Som en åtgärd för att minska risken för smittspridning av Corona (covid-19), skjuter vi våra utbildningar om metalliska material som var inplanerade den 22-23 april samt den 28 april, på framtiden.

Fortsatt flexibel ackreditering för Safe Control

den 7 april 2020

Swedac godkänner Safe Control Materialteknik för fortsatt flexibel ackreditering.

Vår verksamhet pågår som vanligt

den 6 april 2020

Vi på Safe Control Materialteknik följer noga utvecklingen av Coronaviruset (covid-19) och förlitar oss på myndigheternas information och rekommendationer.

Kemisk analys som kvalitetssäkring

den 2 mars 2020

Kemisk analys är en viktig del i att identifiera och säkerställa olika materials kvalitet samt dess kemiska sammansättning. Kemisk analys används inom många områden.

Efterfrågan ökar på våra företagsanpassade utbildningar

den 4 februari 2020

Våra företagsanpassade utbildningar riktar sig till företag inom byggsektorn och till industriföretag. Utgångspunkten blir er verksamhet och era behov. Ni bestämmer tidpunkt, omfattning och plats för utbildningen.

Kvalitetssäkring metalliska material - strukturundersökning

den 3 februari 2020

Kvalitetssäkringen av ett metalliskt material innebär en kontroll om materialet motsvarar angivna krav för standarden och/eller specifika kundkrav samt en verifiering av certifikatet. Detta sker genom förstörande provningar

Hög tid att anmäla sig till vårens asbestutbildningar

den 8 januari 2020

I februari erbjuder vi två asbestutbildningar och en utbildning i Miljöinventering. Anmäl dig redan nu för att säkra din plats.

Hög tid att anmäla sig till vårens asbestutbildningar

den 16 december 2019

I februari erbjuder vi två asbestutbildningar och en utbildning i Miljöinventering. Anmäl dig redan nu för att säkra din plats.

Anlita oss för korrosionsprovning

den 26 november 2019

Korrosionsprovning utförs för att kontrollera om materialet uppfyller angivna krav, för att verifiera ett certifikat och/eller för att jämföra olika materials korrosionsbeständighet vid val av material i en specifik miljö

Varför gör man en miljöinventering?

den 20 november 2019

Det primära syftet är att kartlägga hur mycket avfall en rivningsåtgärd kan innebära, säger Nadja Taghat, VD Västsvenska Miljökonsult AB, en av våra viktiga uppdragsgivare gällande analyser av miljö- och hälsofarliga byggmaterial.

Misstänker ni radon i inomhusluften?

den 28 oktober 2019

Den bästa perioden att mäta radon är mellan 1 oktober och 30 april, under den så kallade eldningssäsongen.

Nyhet: utbildning Miljöinventering

den 2 oktober 2019

Välkommen till en tvådagarsutbildning i Miljöinventering 6-7 november i Göteborg. Syftet med utbildningen är att ge deltagaren kunskaper om inventering, processen, rapportskrivning och olika miljöfarliga ämnen.

Asbest – information halvdag 5 november

den 25 september 2019

Trots omfattande saneringar och förbud mot användning av asbest finns det fortfarande stora mängder av det hälsofarliga ämnet kvar i våra byggnader.

Nyhet: Asbest - för arbetsledning utbildning 5 november

den 23 september 2019

Utbildningen vänder sig till arbetsledare, byggherre, BAS-P, BAS-U, skyddsombud, förvaltare, fastighetsägare och andra funktioner med ett ansvar för asbesthantering

Safe Control kvalitetssäkrar ditt metalliska material

den 16 september 2019

I vårt provningslaboratorium analyseras, undersöks och provas metalliska materials mekaniska, kemiska och strukturella egenskaper samt dess korrosionsbeständighet.

Granskning av WPS - kurs 17/10

den 9 september 2019

Välkommen till en endagsutbildning om hur man granskar en Welding Procedure Specification (WPS) eller svetsdatablad. Kursen vänder sig till inköpare, svetsare, granskare av WPS samt ansvariga för inköp, svets och tillverkning.

Resultat per sida:12244896
Sida av 5

Fakta om Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Adress
Safe Control Materialteknik i Göteborg AB
Tillgängligheten 1
417 10 Göteborg
Se på karta

Region
Sverige
Västra Götalands län
Göteborgs stad

Telefon: +46 031-656470

Fax: +46 031-65 64 80

VAT nummer: SE5566047832

Anställda: 10-19

Certifikat: AAA, ISO 14001, SS-EN ISO 17025

Kontaktpersoner

Catarina Wernlund
Telefon: +46 31656493
Pia Ljungström
Telefon: +46 733220403

Sänd till en kollega

0.189