23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nyheter från Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Tillbaka till företagsprofilen.

Sortera efter
Sida av 6

Vi hade i alla fall tur med vädret :)!

den 8 oktober 2021

Vår stora jubileumsdag 16/9 inleddes med ösregn, inte det optimala vädret för vårt utomhusarrangemang!

Korrosionsprovning för kvalitetskontroll

den 7 september 2021

Korrosionsprovningar utförs för att kontrollera om materialet uppfyller uppställda krav, för att verifiera ett certifikat och/eller för att jämföra olika materials korrosionsbeständighet vid val av material i en specifik miljö.

Kontroll och besiktning vid haverier och olyckor

den 31 augusti 2021

När olycka och haveri är ett faktum gäller det att veta – inte gissa orsak. Inte minst för att undvika att historien upprepar sig. 

Platser kvar till våra asbestutbildningar i september

den 17 augusti 2021

Vi startar höstens utbildningar med två utbildningar om asbest, en heldagsutbildning för arbetsledning 2 september och en asbestutbildning grund halvdag 3 september.

Safe Control öppettider under sommaren

den 2 juli 2021

Vår avdelning Miljöteknik har jouröppet hela sommaren. Övrig laboratorieverksamhet har stängt under perioden 26 juli och 8 augusti (veckorna 31 och 32).

Kemisk analys av beläggningar

den 1 juli 2021

Det finns flera anledningar att analysera beläggningar på metalliska material, det kan röra sig om vatten- eller ångsidiga beläggningar på in- och utsida tuber eller kärl.

Dags att anmäla sig till höstens första asbestutbildningar

den 29 juni 2021

Vi startar höstens utbildningar med två utbildningar om asbest - en heldagsutbildning för arbetsledning 2 september och en asbestutbildning grund halvdag 3 september.

Är ni ett svetsande företag?

den 8 juni 2021

Ett svetsförband kan provas och analyseras med avseende på olika egenskaper och utförs med oförstörande och förstörande metoder. Vi utför förstörande provningar för att säkerställa svetsprocedurer och svetsarkompetenser.

Nu är de tillbaka – våra populära asbestutbildningar

den 25 maj 2021

Vi är glada att äntligen kunna återuppta våra asbestutbildningar – nu i digitalt format. Vi erbjuder halvdagsutbildningen Asbest grund 9 juni och Asbest för arbetsledning heldag 10 juni.

Frukostwebbinarium om asbest torsdag 27 maj

den 24 maj 2021

Anmäl dig idag till ett våra mest efterfrågade seminarier - om asbest! Webbinariet kommer att livesändas från oss via Teams live och är avgiftsfritt.

Nu är de tillbaka – våra populära asbestutbildningar

den 19 maj 2021

Vi är glada att äntligen kunna återuppta våra asbestutbildningar – nu i digitalt format. Vi erbjuder halvdagsutbildningen Asbest grund 9 juni och Asbest för arbetsledning heldag 10 juni.

Frukostwebbinarium om asbest torsdag 27 maj

den 17 maj 2021

Dags igen för ett våra mest efterfrågade seminarier - om asbest! Webbinariet kommer att livesändas från oss via Teams live och är avgiftsfritt.

Safe Control Materialteknik - verksamhet med lång historik

den 27 april 2021

Med anledning av företagets 20-årsjubileum blickar vi lite tillbaka i vår historia som går tillbaka till början av 1900-talet.

Vi fyller 20 år och firar 2 miljoner framgångar

den 13 april 2021

I två decennier har Safe Control Materialteknik genomfört 2 miljoner framgångsrika provningar, analyser och undersökningar.

Drag- och hårdhetsprovning, exempel på mekanisk provning

den 29 mars 2021

Mekanisk provning innebär att man undersöker ett metalliskt materials hållfasthetsegenskaper, främst brottgräns, sträckgräns, förlängning samt duktilitet.

PCB - ett hälsofarligt ämne

den 16 februari 2021

Förkortningen PCB står för polyklorerade bifenyler, och är en grupp miljö- och hälsoskadliga industrikemikalier. PCB har använts som mjukgörare i bland annat plast och fogmassor.

Ferrithaltsmätning, en metallografisk undersökning

den 26 januari 2021

Uttrycket metallografi innebär kortfattat studiet av metaller och legeringars struktur och utseende i mikroskop. Syftet med den metallografiska undersökningen är att dra slutsatser om det undersökta materialets egenskaper.

Att vistas i byggdamm kan vara förenat med hälsorisker

den 14 januari 2021

Regelbunden inandning av byggdamm kan leda till sjukdomar i lungor och luftvägar, t ex silikos (stendammlunga), lungcancer och allergier. I många fall tar det flera år innan sjukdomen uppstår.

Djupdragningsprovning – en av våra mekaniska provningar

den 15 december 2020

Djupdragning av metaller medger tillverkning av sömlösa och komplexa detaljer i en metall då det skapas från ett enda stycke, exempelvis läskburkar och diskbänkar.

Nya investeringar för provning av armering

den 8 december 2020

Safe Control Materialteknik har lång erfarenhet av provning av armering vilken utförs enligt befintliga nationella och internationella standarder. Syftet är att säkerställa kvaliteten av fixeringssvetsad armering, armeringsstänger, armeringsbalkar.

Haveri- och skadeundersökning hos Safe Control

den 25 november 2020

En grundläggande definition av en skada eller ett haveri är oförmåga hos en komponent, maskin eller process att fungera på ett riktigt och förväntat sätt.

Metallografi hos Safe Control

den 10 november 2020

Safe Control Materialteknik har ett väl utrustat laboratorium för metallografiska undersökningar. Den metallografiska undersökningen är en viktig del i det arbete där laboratoriet skall utföra en mer omfattande haveri- eller skadeundersökning

Anlita Safe Control för provning av svets och svetsförband

den 4 november 2020

Safe Control genomför mekaniska provningar, kemiska analyser och metallografiska undersökningar mot gällande nationella och internationella standarder och kvalitetskrav. Laboratoriet är ackrediterat av SWEDAC

Mögel – mikroorganismer som kan vara en hälsofara

den 28 oktober 2020

Mögel är mikroorganismer som utgörs av svampar och bakterier. Om innemiljön påverkas i form av dålig lukt och/eller om personer som vistas i byggnaden mår dåligt ska man göra en utredning och åtgärda.

Resultat per sida:12244896
Sida av 6

Fakta om Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Adress
Safe Control Materialteknik i Göteborg AB
Tillgängligheten 1
417 10 Göteborg

Region
Sverige
Västra Götalands län
Göteborgs stad

Telefon: +46 031-656470

Fax: +46 031-65 64 80

VAT nummer: SE5566047832

Anställda: 10-19

Certifikat: AAA, ISO 14001, SS-EN ISO 17025

Kontaktpersoner

Catarina Wernlund
Telefon: +46 31656493
Pia Ljungström
Telefon: +46 733220403

Sänd till en kollega

0.188