23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nyheter från Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Tillbaka till företagsprofilen.

Sortera efter
Sida av 5

Att vistas i byggdamm kan vara förenat med hälsorisker

den 14 januari 2021

Regelbunden inandning av byggdamm kan leda till sjukdomar i lungor och luftvägar, t ex silikos (stendammlunga), lungcancer och allergier. I många fall tar det flera år innan sjukdomen uppstår.

Djupdragningsprovning – en av våra mekaniska provningar

den 15 december 2020

Djupdragning av metaller medger tillverkning av sömlösa och komplexa detaljer i en metall då det skapas från ett enda stycke, exempelvis läskburkar och diskbänkar.

Nya investeringar för provning av armering

den 8 december 2020

Safe Control Materialteknik har lång erfarenhet av provning av armering vilken utförs enligt befintliga nationella och internationella standarder. Syftet är att säkerställa kvaliteten av fixeringssvetsad armering, armeringsstänger, armeringsbalkar.

Haveri- och skadeundersökning hos Safe Control

den 25 november 2020

En grundläggande definition av en skada eller ett haveri är oförmåga hos en komponent, maskin eller process att fungera på ett riktigt och förväntat sätt.

Metallografi hos Safe Control

den 10 november 2020

Safe Control Materialteknik har ett väl utrustat laboratorium för metallografiska undersökningar. Den metallografiska undersökningen är en viktig del i det arbete där laboratoriet skall utföra en mer omfattande haveri- eller skadeundersökning

Anlita Safe Control för provning av svets och svetsförband

den 4 november 2020

Safe Control genomför mekaniska provningar, kemiska analyser och metallografiska undersökningar mot gällande nationella och internationella standarder och kvalitetskrav. Laboratoriet är ackrediterat av SWEDAC

Mögel – mikroorganismer som kan vara en hälsofara

den 28 oktober 2020

Mögel är mikroorganismer som utgörs av svampar och bakterier. Om innemiljön påverkas i form av dålig lukt och/eller om personer som vistas i byggnaden mår dåligt ska man göra en utredning och åtgärda.

Asbest – en farlig fiber

den 13 oktober 2020

Arbetsmiljöverket anger att asbest årligen orsakar ett hundratal dödsfall i Sverige men forskning från Internationella arbetsmiljökommissionen visar att det kan röra sig om drygt 1 100 personer.

Misstänker ni radon i inomhusluften?

den 6 oktober 2020

Den bästa perioden att mäta radon är mellan 1 oktober och 30 april, den så kallade eldningssäsongen. De småhusägare som har över 200 Bq/m3 i inomhusluften kan söka radonbidrag för att sanera

Safe Control nyinvesterar för provning av armeringsjärn

den 8 september 2020

För att erbjuda våra kunder ännu bättre service och så korta leveranstider som möjligt har vi investerat i en ny ugn för värmebehandling av armeringsjärn och en maskin för automatisk mätning av kamgeometri.

Safe Control expanderar och söker en laboratorieingenjör

den 1 september 2020

Det gångna halvåret har varit omtumlande och annorlunda för oss alla. Vi på Safe Control glädjer oss därför extra åt att vi har kunnat genomföra våra planer för första halvåret av 2020.

Möt Mattias Thuvander, docent och en av våra kursledare

den 25 augusti 2020

Mattias Thuvander är kursledare för vår utbildning i Materiallära. Han är docent vid Mikrostrukturfysik, Institutionen för fysik på Chalmers tekniska högskola.

Kontroll av stålets kemiska sammansättning

den 13 augusti 2020

Safe Control fick nyligen sin ackreditering utökad med analys av kemisk sammansättning i stål. För att få fram ett metalliskt materials kemiska sammansättning används en optisk emissionsspektrometer (OES).

Safe Control öppettider under sommaren

den 2 juli 2020

Vår avdelning Miljöteknik har öppet hela sommaren. Övrig laboratorieverksamhet har stängt under perioden 27 juli och 9 augusti (veckorna 31 och 32).

Safe Control utökar sin ackreditering med två metoder

den 29 juni 2020

Ackrediteringen omfattar nu även provningsmetoderna analys av kemisk sammansättning av stål med hjälp av optisk emissionsspektrometri (OES) samt identifiering av förekomst av asbest i fasta material i polariserat ljusmikroskop med faskontrast (PLM).

Dricksvatten bör kontrolleras minst vart tredje år

den 29 maj 2020

Om vi har möjlighet börjar vi nu åka till våra sommarställen där många får sitt dricksvatten från enskilda vattentäkter, till exempel egen brunn.

Planerar du att renovera eller bygga om?

den 15 maj 2020

Asbest är ett hälsofarligt byggmaterial som totalförbjöds 1982. Materialet användes flitigt före och en bit in på 1980-talet. När man bearbetar eller river material som innehåller asbest frigörs en stor mängd asbestfibrer.

Våra utbildningar om metalliska material skjuts på framtiden

den 20 april 2020

Som en åtgärd för att minska risken för smittspridning av Corona (covid-19), skjuter vi våra utbildningar om metalliska material som var inplanerade den 22-23 april samt den 28 april, på framtiden.

Fortsatt flexibel ackreditering för Safe Control

den 7 april 2020

Swedac godkänner Safe Control Materialteknik för fortsatt flexibel ackreditering.

Vår verksamhet pågår som vanligt

den 6 april 2020

Vi på Safe Control Materialteknik följer noga utvecklingen av Coronaviruset (covid-19) och förlitar oss på myndigheternas information och rekommendationer.

Kemisk analys som kvalitetssäkring

den 2 mars 2020

Kemisk analys är en viktig del i att identifiera och säkerställa olika materials kvalitet samt dess kemiska sammansättning. Kemisk analys används inom många områden.

Efterfrågan ökar på våra företagsanpassade utbildningar

den 4 februari 2020

Våra företagsanpassade utbildningar riktar sig till företag inom byggsektorn och till industriföretag. Utgångspunkten blir er verksamhet och era behov. Ni bestämmer tidpunkt, omfattning och plats för utbildningen.

Kvalitetssäkring metalliska material - strukturundersökning

den 3 februari 2020

Kvalitetssäkringen av ett metalliskt material innebär en kontroll om materialet motsvarar angivna krav för standarden och/eller specifika kundkrav samt en verifiering av certifikatet. Detta sker genom förstörande provningar

Hög tid att anmäla sig till vårens asbestutbildningar

den 8 januari 2020

I februari erbjuder vi två asbestutbildningar och en utbildning i Miljöinventering. Anmäl dig redan nu för att säkra din plats.

Resultat per sida:12244896
Sida av 5

Fakta om Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Adress
Safe Control Materialteknik i Göteborg AB
Tillgängligheten 1
417 10 Göteborg
Se på karta

Region
Sverige
Västra Götalands län
Göteborgs stad

Telefon: +46 031-656470

Fax: +46 031-65 64 80

VAT nummer: SE5566047832

Anställda: 10-19

Certifikat: AAA, ISO 14001, SS-EN ISO 17025

Kontaktpersoner

Catarina Wernlund
Telefon: +46 31656493
Pia Ljungström
Telefon: +46 733220403

Sänd till en kollega

0.172