23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Den växande ekonomin i Sverige

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Likt tidigare år går det ingen nöd på Sveriges ekonomi, då vi sedan 2016 har befunnit oss i en högkonjunktur.

Många svenskar ger sig av till sina jobb varje morgon, och för att klara av arbetsdagen krävs det ofta att man har ett trofast fordon att färdas i. Trots att många svenskar vänder sig till kollektivtrafiken för att nå sin arbetsplats visar det på att alltfler svenskar tar beslutet att köra till jobbet i en egen bil.

Den nuvarande och kommande ekonomin
Högkonjunkturen fortsätter och tillväxten visar sig vara hög under år 2018. Detta har exempelvis skapat bättre förutsättningar inom byggbranschen, men har därtill även gynnat ett flertal ytterligare branscher. Bilbranschen må ha tagit ett slag som resultat av den införda fordonsskatten, men trots detta införskaffas fortfarande en mängd bilar i Sverige – både nya och begagnade. Med välfungerande alternativ såsom Audi R8 blandat med behovet av att på ett smidigt vis kunna ta sig till sin arbetsplats är det inte förvånande att det inte går någon nöd på bilbranschen.

Man beräknar att Sveriges BNP-tillväxt kommer att stanna vid cirka 2,5 procent under år 2018, och under det kommande året dalar siffran ner till omkring 2 procent. Arbetslösheten har inte förändrats något vidare, och kommer med största sannolikhet att ligga kvar på lite mer än 6 procent. Problem kan dock förekomma gällande Brexit, och det är inte omöjligt att Sveriges ekonomi påverkas av beslutet då Storbritannien är en av Sveriges viktiga handelspartners. 

Valet av en bil för enkel transport till arbetet
Med ett ekonomiskt lyckat år är det förståeligt att den svenska befolkningen vänder sig till ett köp av ett nytt fordon. Det är av yttersta vikt att ha möjlighet att transportera sig till jobbet på ett enkelt vis, och tack vare ett fordon såsom Audi, Volkswagen, Volvo eller ytterligare välkända bilmärken blir processen lättare än någonsin. Med en välfungerande kollektivtrafik kanske man ändå frågar sig själv varför inte fler svenskar väljer att ta bussen till arbetet istället för bilen, och svaren på denne fråga är många.

I ett ständigt förflyttande samhälle där man gärna vill kunna ta sig från A till B på ett smidigt sätt har bilen blivit den rätta lösningen för många. Istället för att vänta på att bussen ska anlända kan man sätta sig ner i bilen och omedelbart köra iväg. Inte nog med väntetiderna vid busshållplatsen, utan med hjälp av bilen slipper man dessutom den längre tiden som det tar för bussen att stanna vid varje hållplats.

Det är förståeligt att en buss enbart har specifika stopp, men detta kan bli problematiskt om det inte finns någon buss som stannar precis vid ens arbetsplats. Det här är ett ytterligare skäl till varför fler och fler privatpersoner siktar in sig på att köpa en ny bil istället för att förlita sig på kollektivtrafiken. Med flera alternativ gällande var man har möjlighet att köpa nya eller begagnade fordon går det ingen nöd på svenskar som är på jakt efter en bil.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.094