23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

72-timmarstävling om entré till Arkitekturgalan i Konserthuset

| Medlemsnyhet | Företag Stålbyggnadsinstitutet

Stålbyggnadsinstitutet och Sveriges Arkitekter lanserar en helt ny typ av tävling för arkitekter, ”Steel Race Reuse – 72 timmar”. Starten går 21/1 och det vinnande bidraget uppförs som entré till Konserthuset i Stockholm på Arkitekturgalan den 19/3.

Steel Race Reuse – 72 timmar är som namnet antyder, en tempo-tävling med fokus på cirkulärt tänkande, men också en tävling med förväntningar på stor kreativitet och nya perspektiv. Vinnande bidrag kommer att tillverkas och uppföras, för att fungera som en entré till Arkitekturgalan 2019. Dessutom kommer 40 000 kr att fördelas mellan de två eller tre bästa bidragen. Arkitekturgalan äger rum den 19 mars i Stockholms Konserthus vid Hötorget i Stockholm.

Tävlingen startar kl. 17.00 den 21 januari 2019. Då publiceras tävlingsprogrammet samt en kort filmad introduktion på byggahallbart.se och arkitekt.se samt i respektive organisations sociala medier. Därefter har deltagarna 72 timmar på sig att formge och lämna in sina bidrag.

– Med den här tävlingen vill vi uppmärksamma att stål är världens mest återvunna konstruktionsmaterial. Och vår förhoppning är att stålbyggarna i samarbete med arkitekter även kan göra stål till det mest återbrukade materialet, säger Björn Åstedt, Stålbyggnadsinstitutets vd.

Tävlingen Steel Race Reuse – 72 timmar, är öppen för alla arkitekter och arkitektstuderande som är medlemmar i Sveriges Arkitekter. Det går bra att tävla som enskild arkitekt/student eller i ett team.

– Sveriges Arkitekter vill prova nya format för tävlingar. Den här kortmodellen, som bygger på en dansk förlaga, är spännande för att den kan nå nya målgrupper som tävlar. Stål är i sig självt ett återvinningsbart material och det är positivt att arrangören har höga miljöambitioner med tävlingen, säger Elisabet Elfström, landskapsarkitekt LAR/MSA och vice förbundsdirektör på Sveriges Arkitekter.

Vinnaren i Steel Race Reuse utses senast under vecka 6, då endast vinnaren informeras om vinsten. Det vinnande bidraget tillkännages offentligt i samband med att det uppförs inför Arkitekturgalan den 19 mars.


Steel Race Reuse arrangeras av Stålbyggnadsinstitutet (SBI) i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Tävlingens jury består av:
Erik Andersson, Erik Andersson arkitektbyrå, representant Sveriges Arkitekter
Björn Åstedt, vd Stålbyggnadsinstitutet
Carina Loh Lindholm, IVL Svenska Miljöinstitutet, projektledare Centrum för cirkulärt byggande
Tennce Carlsson, Stålbyggnadskontroll AB
Beatrice Agrell, Kvarteret konstruktörerna

För mer info:
Elisabet Näslund, presschef Sveriges Arkitekter
elisabet.naslund@arkitekt.se, 08-505 577 34

Björn Åstedt, vd Stålbyggnadsinstitutet
bjorn@sbi.se, 070-453 94 42


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Stålbyggnadsinstitutet

Kungsträdgårdsgatan 10, 5tr
111 47 Stockholm
Sverige
Stålbyggnadsinstitutet

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.063