23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ny 1090-litteratur från SBI

| Medlemsnyhet | Företag Stålbyggnadsinstitutet

Rykande färsk från tryckeriet finns nu den uppdaterade versionen av handboken till SS-EN 1090-2 (P182) samt den nya handboken till SS-EN 1090-4 & -5 (P198).

Handböckerna behandlar standarderna SS-EN 1090-2 samt SS-EN 1090-4/5 och följer i princip kapitelindelningen i dessa, vilket gör det enkelt att vid behov hitta kompletterande information. Utöver den text som direkt refererar till standarderna innehåller böckerna även kommentarer och rekommendationer på utförande som är praxis eller traditionellt har använts vid stålbyggande i Sverige.

Handböckerna innehåller, förutom föreskrivna krav på utförande, även punkter där krav ställs på att tilläggsinformation specificeras för en egenskap, en metod eller något annat. I standarderna ges dessutom möjligheter att göra vissa alternativa val och därmed precisera kraven på arbetsutförandet. För att underlätta för användaren har markeringen (F) införts där en egenskap, metod, krav eller annat kan eller ska anges/föreskrivas. Oftast ges en rekommendation om vad som normalt bör föreskrivas för husbyggnader.

Handböckerna finns att beställa på Stålbyggnadsinstitutets hemsida: https://sbi.se/butik/avdelning/handbocker

Kurs i EN 1090-2 & -4 arrangeras den 27:e mars, klicka här för att anmäla dig till den.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Stålbyggnadsinstitutet

Kungsträdgårdsgatan 10, 5tr
111 47 Stockholm
Sverige
Stålbyggnadsinstitutet

Sänd till en kollega

0.062