23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Sandvik lanserar Ranger™ DXR-serien: Borrvagnar utan hytt vid svåra markförhållanden

| Medlemsnyhet | Företag Sandvik Mining and Construction Sverige AB

Nu expanderar Sandvik Mining and Rock Technology sin Ranger™ DX-serie topphammarborrvagnar med två nya modeller utan hytt, Ranger™ DXR, för bättre säkerhet vid de allra tuffaste situationerna i anläggningsarbeten, bergtäkt och ovanjordsgruvor.

Serien Ranger DX topphammarborrvagnar för anläggningsarbeten, bergtäkt och ovanjordsgruvor expanderas med de två nya hyttlösa borrvagnarna Ranger DX600R och DX800R, baserade på Ranger-modellerna DX600 och DX800.

De nya borrvagnarna har i stort sett samma egenskaper som den vanliga Ranger DX-seriens borrvagnar; hög pålitlighet och stort täckningsområde för borrning från standardytan 17,6 m2 till 26,4 m2 i tillval, men i en lättare och rörligare konstruktion – en överlägsen lösning för farliga situationer där säker och produktiv borrning kräver avancerad fjärrstyrning via radio.

De hyttlösa borrvagnarna i Ranger DXR-serien passar extra bra för de ostadiga underlag och djupa skärningar som ofta förekommer vid väg- och järnvägsbyggande, grundborrning och rörgravssprängning. De farligaste av dessa extremt krävande arbeten kan vara rent omöjliga utan effektiv fjärrstyrning via radio, som gör att operatören själv kan välja den bästa platsen både för säkerhet och synlighet. Fjärrkontrollpanelen har även en funktion för trammingkontroll som kan användas för snabba rörelser från hål till hål och exakt identifiering av hål.

Den roterande överbyggnaden ger oslagbar borrtäckning och överlägsen stabilitet i och med en innovativ motviktslösning, och utgör en stabil grund för borrning även i extrem terräng. Vad gäller produktivitet gör den roterande överbyggnaden Ranger DXR till rena kraftpaketet, med upp till 60% fler borrade hål per uppsättning jämfört med vanliga topphammarborrvagnar. Tillsammans med kraftfulla borrmaskiner och styrsystemet Rock Pilot+ representerar Ranger DXR-serien den allra högsta produktivitetsnivån för borrvagnar utan hytt.

Borrvagnarna i Ranger DXR-serien är utformade för hål i storleksordningen 64 till 127 mm, med borrstänger mellan 38 och 51 mm. Maskinens standardkonfiguration kan även utökas med över 30 användbara tillval, till exempel större svängradie för överbyggnaden, avancerade mätsystem och uppgraderad dammkontroll.

Entreprenörer i stadsområden finner troligen Noise Guard vara ett särskilt attraktivt tillval. Detta är en enkel och robust skyddsstruktur som reducerar totalt buller med mer än 10dB - något som kan vara en avgörande fördel för att säkra kontrakt med stränga bullergränser.

 

För mer information vänligen kontakta:

Gabriella Winnberg, Marknadskommunikation
Sandvik Mining and Rock Technology Sverige & Danmark
08-685 94 88
gabriella.winnberg@sandvik.com

ROCKTECHNOLOGY.SANDVIK.COM

 

 

Medlemsnyhet

Företag
Sandvik Mining and Construction Sverige AB

Södra Järngatan 1
811 81 Sandviken
Sverige
Sandvik Mining and Construction Sverige AB

Sänd till en kollega

0.078