23948sdkhjf

Dags för ett nytt badrum?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Går du också och funderar på att renovera ditt badrum?

Badrummet är ju oftast ett av våra allra minsta rum som vi har i våra hus eller lägenheter. Det är trots det ett rum som betyder mycket för oss svenskar. Det är här du gör dig klar på morgonen innan du beger dig iväg till skolan eller arbetet och ofta det sista rummet som du besöker innan du går i säng på kvällen.

Våra badrum har blivit en slags spa eller oas för återhämtning och reflektion. Det är här du vaknar upp på morgonen efter en snabb kalldusch och här som du slappnar av efter en lång dag på arbetet eller i skolan. Går du runt och funderar lite på att renovera ditt badrum? Vi har samlat några tips på vad som är bra att tänka på innan du går igång med ditt renoveringsprojekt.

Starta med att göra en realistisk budget
Ett snyggt och funktionellt badrum bidrar inte bara till våran egen trivsel och komfort, men är också med till att höja huset eller lägenhetens värde. Det är dock dyrt att renovera ett badrum så därför kan det vara en bra ide att starta med att göra en budget för hur mycket pengar man är villig att spendera på renoveringen.

Det är viktigt att man löpande håller koll på alla utgifterna under projektets gång så att man slipper en obehaglig överraskning till sist när man inser att renoveringen har gått lång över budgeten. En tydlig budget är ett lätt och smidigt sätt att hålla kolla på utgifterna under renoveringens gång, och eventuellt dra i handbromsen om kostnaderna börjar bli för höga. Det kan också vara en bra ide att ha en buffert med i budgeten då det lätt kan uppstå oväntade kostnader.

Undersök marknaden ordentligt
När budgeten har blivit satt är nästa steg att gå igång med att undersöka marknaden. Det finns ett stort urval av både fysiska butiker samt webbutiker som säljer badrumsinredning. Det kan vara en svår balans att välja om man skall prioritera pris eller kvalitet. Badrumsinredning med en hög kvalitet kostar oftast mer pengar, medan budget varianten kanske inte håller i lika många år.

Det kan vara en bra ide att inte köpa det allra billigaste då det kan bli en dyr affär i slutändan om det ändå skall ersättas bara efter några år. Det finns ett oändligt urval av produkter på marknaden till just badrum. Det är här budgeten kommer in i bilden och gör så att du måste prioritera vad som är viktigast.

Har du alltid drömt om ett stort lyxigt badkar eller är det golvvärme något som du gärna vill ha i ditt nya badrum. Såvida din budget inte är obegränsad kan man tyvärr inte ha allt. Det är väldigt många saker som skal köpas när man väljer att renovera hela badrummet. Det är inte bara själva inredningen så som toalett, handfat, dusch/ bad, skåp m.fl som skall köpas utan också nytt golv, väggar, tak, belysning etc.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.109