23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

ECO3 – Premiärvisning på Bauma

| Medlemsnyhet | Företag Maskin Mekano AB

För första gången någonsin ställer svenska Maskin Mekano ut på Bauma- med en spännande nyhet!

Maskin Mekano lanserade succémaskinen på lastväxlarram Lv 302 T3 för 9 år sen och har sålt grymt många maskiner i Sverige sen dess. Det smidiga och lättflyttade sorteringsverket kom verkligen rätt i tiden, att sortera på plats istället för att flytta runt massor är lönsamt i tider när dieselpriser och deponiavgifter skjutit i höjden. Nu kommer äntligen en uppföljare som är anpassad för europeiska transportbestämmelser, en utmaning såklart att göra en redan kompakt maskin ännu kompaktare, men efter en tids utveckling och anpassning kan Maskin Mekano stolt presentera ECO3.

För sortering i stadsnära miljö

ECO3 är uppbyggd på lastväxlarram för att ge lägsta möjliga flyttkostnad. Den har en robust vibrationsmatare som gör att den kan användas till i princip alla typer av sortering. Den aggressiva sikten med 12 mm slag sorterar även fuktiga material med stor effektivitet. Den dieselelektriska driften innebär branschledande siffror för dieselförbrukning och CO₂-utsläpp. Med klassens lägsta bullernivåer får man en maskin som möjliggör jobb även i stadsnära miljöer.

Drivkällan i ECO3 är en dieselmotor optimerad för 1 500 rpm. Det ger en tyst och ekonomisk drift. Dieselförbrukningen ligger på låga 3 l/h vilket innebär CO₂-utsläpp på ca 9 kg/h. Bullernivåerna från maskinen varierar med vilka material som sorteras men i tomme ligger ljudnivån på klassledande 70 dBA.

Har man tillgång till ström behöver man inte ens köra dieselmotorn vilket ger ännu billigare och tystare produktion. Den totala strömförbrukningen uppgår vid full produktion till 24 A, vilket motsvarar en effektförbrukning på ca 14 kW/h.

Möt Maskin Mekano ABBauma i monter 1312/2.

Se mer om eventet

Medlemsnyhet

Företag
Maskin Mekano AB

BOX 9083
550 09 Jönköping
Sverige
Maskin Mekano AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.079