23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nya Commando™DC300Ri: En smidig och smart topphammarrigg från Sandvik

| Medlemsnyhet | Företag Sandvik Mining and Construction Sverige AB

Nu lanseras Commando™DC300Ri, ett mångsidigt borraggregat och utmärkt val för borr- och sprängentreprenörer. Missa inte premiärvisningen den 17 maj på mässan Borr & Spräng i Bålsta utanför Stockholm.

Nya, flexibla Commando™DC300Ri är en modern och helt radiostyrd topphammarrigg med gummihjul som lämpar sig för flera olika typer av anläggningsarbeten. Storleksintervallet för borrhål är från 38 till 64 mm, med R28-, R32- och T35 MF-stänger. Riggen har fyrhjulsdrift och pendling som ger både rörlighet och stabilitet i besvärlig terräng. Allt detta kombinerat med en ny bomkonstruktion och en pålitlig HL300 bergborrmaskin innebär att den nya riggen kan erbjuda hög produktivitet och låga driftskostnader i utmanande miljöer.

Prestanda, intelligens och funktionalitet
Nya Commando™DC300Ri är extremt rörlig och smidig. Gummihjul och ±10 graders pendling gör riggen enkel att manövrera. En helt ny, förstärkt bomkonstruktion ger utökad räckvidd och ett täckningsområde på 12 m2, vilket är 20 procent större jämfört med tidigare modeller. Spolkapaciteten är 3,0m/min och möjliggör djupare hål med större hålstorlekar, och elsystemet på 24 V ger bättre hållbarhet.

Commando™DC300Ri har det mest avancerade iTorque-kontrollsystemet i sin storleksklass, vilket ger borrningsprestanda i toppklass och längre livslängd på borrstålet. Det intelligenta kompressorstyrsystemet och den nya motorn CAT 3.6 74,4 kW Tier4F/Stage5 bidrar till oöverträffad bränsleeffektivitet, en förbättring med över 30 procent jämfört med tidigare modeller i samma storleksklass.

Commando™DC300Ri har samma unika moduldesign som Sandviks övriga mindre riggar för ovanjordsborrning. Den logiska designen ger längre drifttid med lättillgängliga servicepunkter, inbyggd fordonsdiagnostik och kompakt transportformat. Riggen är endast 2,85 meter hög och det betyder att den snabbt och enkelt kan flyttas mellan olika arbetsplatser på en liten lastbil eller till och med släpvagn.

Mångsidighet för olika tillämpningar
Det breda hålintervallet och mångsidigheten gör Commando™DC300Ri till ett alternativ som passar för många typer av jobb. Den kan användas till anläggningsarbeten vid väg- och järnvägar och olika grundläggningsarbeten. Den utökade räckvidden och den hydrauliska roll-over-funktionen (tillval) gör det möjligt för att rotera huvudet 360 grader, vilket gör riggen till ett perfekt val även för stenindustrin.

Med mindre hålstorlekar passar Commando™DC300Ri perfekt för tunneldrivning. Den hydrauliska roll-overfunktionen är nödvändig vid bultning och injektering, och stångsystemet ger flexibilitet och säkerhet. Andra viktiga funktioner vid tunneldrivning är avgasrening (för Tier3-motor), vattenspolning och kraftfulla LED-lampor. Dessutom kan den nya Commando™DC300Ri utrustas med flera smarta alternativ för att passa specifika behov, till exempel automatisk positionering, SanRemo fjärrövervakning och fjärrdisplay.

 

 

Medlemsnyhet

Företag
Sandvik Mining and Construction Sverige AB

Södra Järngatan 1
811 81 Sandviken
Sverige
Sandvik Mining and Construction Sverige AB

Bilder och video

Commando™DC300Ri

Sänd till en kollega

0.094