23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Intelligentare DTH-borrning med Sandviks nya Leopard™DI650i

| Medlemsnyhet | Företag Sandvik Mining and Construction Sverige AB

Nu lanseras Sandviks nya borraggregat Leopard DI650i i Sverige. Den innovativa DTH-riggen är avsedd för större hålstorlekar och ger utmärkt bränsleeffektivitet, förbättrad säkerhet och högre produktivitet vid besvärliga bergförhållanden.

Leopard DI650i är utformad för krävande produktionsborrning inom gruvdrift och storskaliga stenbrott. Den har en kraftfull motor och kompressor, ergonomisk iCAB-hytt, utmärkt mobilitet och bränsleekonomi, och en servicevänlig utformning. I kombination med det skalbara automationspaketet ger det en rigg med hög produktionsprestanda.

Leopard DI650i har en beprövad motor- och kompressorkonstruktion men är också utrustad med en rad nya eller omdesignade komponenter som ökar produktiviteten. Det roterande huvudet HTRH6 har varit ett välfungerande standardalternativ på Sandviks befintliga DTH-riggar. Nya MRH6 för tung drift passar bra till Sandviks kraftfulla nya DTH-hammare i RH560-serien och matchar kraven i den övre halvan av kapacitetsintervallet.

Rörstorlekarna är mellan 89 och 140 mm beroende på hammarens storlek. Maximalt håldjup är 53,6 meter när karusellalternativet används med rörstorlekar från 89 till 114 mm. En CAT C15 (Tier 3) dieselmotor med effekt på 403 kW och en pålitlig kompressor ger kapacitet som lämpar sig för högtrycksborrning med 4–6,5 tums DTH-hammare.

Säker, ergonomisk och med ökad drifttid
Den tysta och ergonomiska iCAB-hytten erbjuder en både säker och produktiv arbetsmiljö där operatören har utmärkt överblick över borrområdet. Härifrån hanteras funktioner för övervakning, diagnos och automation via samma pekskärm.
Underhållspersonalen kan utföra daglig service i marknivå på båda sidor av maskinen. Detta tillsammans med avancerade tillförlitlighetsfunktioner ökar Leopard DI650i-riggens drifttid med upp till 20 procent jämfört med konventionella DTH-riggar med en liknande tekniknivå.

Bränsleekonomi som imponerar
Intelligent styrteknik i både kompressorn och hydraulsystemets kylfläkt kan minska bränsleförbrukningen med upp till 15 procent jämfört med konventionella DTH-riggar. Bränsleeffektiviteten förstärks ytterligare av det flödesstyrda borrningssystemet som eliminerar variationer i luftflödet. Trycknivån kan istället varieras vid svårare markförhållanden och högre baktryck (till exempel på grund av grundvatten eller kollapsande hål). Det betyder att maximalt spoltryck och höga penetrationshastigheter blir möjliga även vid utmanande bergförhållanden, samtidigt som den låga bränsleförbrukningen bibehålls med traditionell tryckkontroll när markförhållandena är okomplicerade.

Skalbara automationslösningar
Precis som övriga riggar i Sandviks i-serie är Leopard DI650i kompatibel med de nyaste skalbara automationslösningarna. Det inkluderar bland annat navigeringssystemet TIM3D med trådlös dataöverföring, övervakningssystemet My Sandvik, och fullcykelautomatik med funktioner som frånkoppling, matningsuppriktning och positionering i en enda effektiv sekvens. Funktionaliteten kan uppgraderas ytterligare med mer avancerade moduler, till exempel fjärrstyrningssystemet Automine® Surface Drilling.

 

Medlemsnyhet

Företag
Sandvik Mining and Construction Sverige AB

Södra Järngatan 1
811 81 Sandviken
Sverige
Sandvik Mining and Construction Sverige AB

Sänd till en kollega

0.111