23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Metsos förvärv av McCloskey är klart

| Medlemsnyhet | Företag Metso Sweden AB

Förvärvet av McCloskey International, en kanadensisk tillverkare av krossnings- och siktningsutrustning för mobila verk, har genomförts framgångsrikt.

“Det strategiska förvärvet passar Metso utmärkt eftersom det stärker vårt område Aggregates (Ballastproduktion) och balanserar vår traditionella gruvfokuserade portfölj. Med McCloskey som del av Metso har vi möjlighet att bättre ta del av den intressanta och långsiktiga tillväxten av mobil utrustning inom ballastindustrin” säger Pekka Vauramo, VD och koncernchef på Metso.

“Detta förvärv utvidgar vårt erbjudande till nya kundsegment och applikationsområden. Med McCloskeys kapacitet och tekniska lösningar stärker vi vår förmåga att möta olika kundbehov genom kompletterande kanaler och erbjudanden. Vi är övertygade om att McCloskey kommer att anpassa sig bra till Metso, och vi är glada att välkomna nya kollegor till Metsofamiljen” säger Markku Simula, VD för affärsområdet Aggregates Equipment på Metso.

Med huvudkontor i Keene, Ontario, Kanada, utrustar och servar McCloskey entreprenörer verksamma inom mark och anläggning, genom sitt distributörnätverk. Företagets försäljning under räkenskapsåret, som slutade den 30 september 2019, förväntas bli ca 500 miljoner CAD (330 miljoner euro). McCloskey har cirka 900 anställda i Kanada, USA och Nordirland.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Metso Sweden AB

Box 132
231 22 Trelleborg
Sverige
Metso Sweden AB

Sänd till en kollega

0.062