23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Är du en av de hårt arbetande?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Är du en av dem som jobbar riktigt hårt i byggbranschen? Kanske är du en av dem ”nere på golvet”?

Vi vet alla att det till tider kan betyda hårt arbete. Ofta startar många som unga. När man är i 20-årsåldern kan kroppen klara riktigt mycket, det gör inte så mycket om den utsätts för en del påfrestningar. Det kan dock om man jobbar hårt med mycket tunga lyft i många år betyda att kroppen utsätts för en hel del slitage. Om du vill att din kropp ska ha det bra även när du är 70 så tänk smart.

Tänk förebyggande
För att kroppen ska kunna hålla till ett långt arbetsliv är det av yttersta vikt att den hålls i god form. Då är det viktigt att tänka förebyggande. Se till att du håller dig till sunda motionsvanor. Försök att varva promenader med löpträning och styrketräning för bästa resutat. Se till att start ut långsamt så att du inte råkar dra på dig skador. Skador kan betyda att du kan behöva olika hjälpedel, såsom exempelvis inläggsulor för hälsporre eller ryggstöd mm. Så kort och gott – tänk förebyggande istället för att försöka reparera efteråt. Det sistnämnda är mycket svårare. Din kosthållning påverkar såklart också din hälsa, så se till att äta mycket grönsaker och lite socker och fett.

När det gäller jobbet så är det viktigt att komma ihåg att använda sig av rätt lyfttekning och följa de anvisningar du har fått ifrån din arbetsgivare så att du kan undgå att belasta din kropp mer än absout nödvändigt för det är ju så att om man jobbar by på byggen så är det nästan oundvikligen ett hårt jobb.

Följer du ovanstående råd är du en bra bit på väg mot att bevara en sund kropp och den kan förhoppningsvis hålla till ditt arbetsliv.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062