23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Viktigt med korrekt däckförvaring för åkerier

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Att byta mellan sommar- och vinterdäck är ett jobbigt projekt för en privatperson och allt fler väljer att undvika att förvara platskrävande bildäck där hemma och anlita istället ett däckhotell.

Men för åkerier är detta inte alltid en möjlighet. Man måste ha däck för alla åkeriets fordon och dessa måste förvaras på ett platseffektivt och säkert sätt som dessutom förlänger däckens livslängd.

Ställbara och personalierade däckhyllor och ställ
Därför behöver man en väl planerad yta för förvaring av åkeriets däck i verkstaden. Problemet med många äldre typer av däckhyllor är att de är oflexibla och inte går att bygga ut vilket gör att man måste skaffa nya hyllor i fall man utökar sin verksamhet och skaffar fler fordon.

För att spara plats i verkstaden har moderna lösningar för däckförvaring tagits fram. Dessa däckställ karakteriseras av att vara enkla att montera och lätta att bygga på vid behov. Med en stor mängd olika modeller och alternativ går det att noga planera sin däckförvaring för att minimera platsåtgången. Detta gör att man kan få ut mer av det ofta begränsade verkstadsutrymmet och det blir snabbt och enkelt för din verkstadspersonal att hitta och komma åt de rätta däcken när det är dags att byta däck på ett av åkeriets fordon.

Nya däckställ är oftast tillverkade i rostfritt galvaniserat stål vilket gör att man lätt kan spara ytterligare plats genom att förvara sina däck utomhus tillexempel längs med husgaveln.

En del av en välplanerad verkstad
För små åkerier med ett mindre antal fordon är det extra viktigt att få ut det mesta av ett oftast begränsat verkstadsutrymme. Därför kan det vara en god idé att utvärdera förvaring och planering av hela verkstadslokalen vilket kan ske i samband med en planerad expansion av verksamheten. När åkeriet växer har brister i planeringen en tendens att blottläggas och dåligt planerade utrymmen som fungerade tidigare blir ett problem när man till exempel måste nyanställa personal som inte är vana vid de nödlösningar som man själv har vant sig vid.

Därför kan man undvika många framtida problem genom att göra en ordentlig genomgång av sina förvaringsutrymmens planering, skaffa modernare och platseffektivare förvaringslösningar och sedan använda den yta man på detta sätt frigör till att få mer utrymme för personal och utrustning. Eftersom däck till stora fordon kräver stor förvaringsyta kan man spara mycket plats genom att börja med just däckställ när man inleder denna process.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.064