23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Adonis Stevenson vaknade ur koma

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Boxaren som blev världsmästare och sedan hamnade i koma har nu äntligen vaknat till liv igen, något som även glädjer tidigare konkurrenten och vännen Badou Jack.

Adonis Stevenson blev knockad efter elva ronder mot Oleksandr Hvozdyk i titelmatchen som gick av stapeln i Quebec 2018. Matchen var i lätt tungvikt och efter att Stevenson blivit golvad fördes han iväg akut till sjukhuset med allvarliga skador, något som resulterade i att kirurgerna fick operera i i hans hjärna för att rädda livet på honom.

Tidigare världsmästare sedan 2013
Stevenson höll titeln i lätt tungvikt sedan 2013 och knocken var hans första förlust på flera år. Det var till en början tveksamt om han någonsin skulle återhämta sig, eller vakna upp ur koman överhuvudtaget. Hela boxningsvärlden drabbades av nederlaget, men även vännen Badou Jack som tidigare hade gått en oavgjord match mot Stevenson för WBC-bältet.

Badou Jack kommenterade det hela till medierna via följande uttalande: ” Alla sade till mig att han nog inte kommer överleva. Jag pratade med hans fru och läkarna hade sagt att det var lika bra att ”pull the plug”. Men hon lyssnade inte på det och nu har han lyckats komma tillbaka. Ibland stämmer inte det läkarna säger. Han är en riktig fajter och nu är han tillbaka.”

Karriären över – men med livet i behåll
Det är händelser som dessa som leder till att vi svenskar ser på sport på tv idag, och att följa ett dramatiskt händelseförlopp med ett lyckligt slut är något som alla fans och sportentusiaster verkligen uppskattar.

Karriären inom boxning må vara över, men Adonis Stevenson var nyligen på plats vid en WBC-gala i Mexiko där han både fick ta emot hyllningar, och även ett tacktal från kollegan Badou Jack. TT hann även intervjua Badou Jack angående Stevenson och då lät det såhär:

”Boxningen för människor samman. Man är motståndare i ringen men sedan är man bröder. Vi har blivit tajta sedan olyckan och vår tuffa match.”

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.11