23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Blinto fortsätter expandera

| Medlemsnyhet | Företag Blinto AB

Intresset för nätauktioner växer och allt fler ser fördelarna med att sälja sina begagnade maskiner och nyttofordon via auktioner online.

Intresset för nätauktioner växer och allt fler ser fördelarna med att sälja sina begagnade maskiner och nyttofordon via auktioner online. Inte minst är detta något som auktionsfirman Blinto märkt av, då antalet aktiva auktioner ökat med närmare 200 procent de senaste sex månaderna.

Blinto AB lanserade blinto.se för drygt ett år sedan och idag har företaget expanderat till 19 anställda, med fler rekryteringar på väg in. VD:n Richard Nilsson medger att det visserligen gått fort, men samtidigt helt enligt planen. 

– Vi såg tidigt fördelarna med att förmedla auktioner via nätet och rekryteringen av auktionsmäklare har gått över förväntan. Idag finns vi representerade i så gott som hela södra Sverige och är på gång med att expandera norröver, med en nyrekrytering nu senast i Gävle. 

Varför nätauktioner?
Fler och fler företagare ser fördelarna med nätauktioner – att slippa lägga dyrbar arbetstid på att svara på mail, telefonsamtal och hålla visningar av objekt är en anledning till att många numera väljer att låta en förmedlingstjänst som Blinto sköta hela affären. Om man använder sig av Blinto når man dessutom ut till en större målgrupp, såväl i Sverige som utomlands, i jämförelse med om man försöker sälja ett objekt på egen hand. 

– Vi möjliggör ju för säljare över hela landet att nå ut till rätt målgrupp, och därmed få rätt pris för sina grejer. Som säljare via Blinto minimeras också riskerna att komma i kontakt med oseriösa köpare, som kanske riskerar att dyka upp med helt andra avsikter än att köpa objekt. 

Under hela försäljningsprocessen har man endast kontakt med Blinto, det vill säga alla eventuella frågor om objekt går via dem. 

– Vi vill ju att de säljare som vänder sig till oss ska kunna lägga tiden på sina dagliga verksamheter, och slippa förlora dyrbar arbetstid på krångel med försäljning av objekt. Med vår hjälp kan de få in intäkter via försäljning och sina egna verksamheter parallellt, och dessutom med vetskapen om att deras objekt säljs till bästa pris som marknaden är beredd att betala. Detta gör det lättare för en säljare att eventuellt acceptera ett lägre bud än om man får enstaka “skambud” skickade till sin e-post.  

En win-win för många 
Richard förklarar också att möjligheten att få mer betalt än vad man som säljare kanske förväntat sig också ökar via nätauktioner. Det är en av fördelarna med just auktioner online, som når många och kan marknadsföras i flera olika kanaler. 

– Om du själv lägger ut något på exempelvis Blocket så får du inte sällan samtal från köpare som vill pruta, medan du på en nätauktionssajt som blinto.se istället kan luta dig tillbaka och se buden ticka uppåt undan för undan. Som säljare slipper man även oroa sig över själva betalningen då köparen betalar i förskott till ett klientmedelskonto hos oss där pengarna “förvaras” tills objektet är uthämtat. Först när objektet godkänts av köparen betalas pengarna ut till säljaren, vilket utgör en trygghet för båda parter. 

Richard är övertygad om att nätauktioner för företagsmarknaden kommer att fortsätta växa i takt med att fler får upp ögonen för hur smidigt det är att använda sig av en förmedlingstjänst online. 

- Vi på Blinto ser fram emot mycket positivt och spännande under 2020, både för oss och våra kunder. 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Blinto AB

Regementsgatan 9
352 36 VÄXJÖ
Sverige
Blinto AB

Sänd till en kollega

0.079