23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Underlätta vardagen med diskmaskin

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Visste du att du med en modern, energisnål diskmaskin kan förbruka mindre vatten än om du diskar för hand?

Att ha en diskmaskin gör vardagen lite lättare, speciellt om man är flera personer i samma hushåll. 

 Vilken modell ska jag välja?
 
Det finns diskmaskiner i många olika storlekar och prisklasser, vilket kan göra det svårt att välja vilken som passar bäst i just ditt kök. Det första beslutet du bör göra är var den ska placeras. Diskmaskinen kan stå fritt, integreras under köksbänken eller placeras på bordet om det är en liten modell. Eftersom diskmaskinen behöver avlopps- och vattenanslutning måste placeringen anpassas till ditt kök.

Diskmaskinens kapacitet

Diskmaskinens kapacitet anges i en enhet som kallas kuvert. En diskmaskin kan rymma allt mellan 4-15 kuvert och en maskin med standardmått rymmer vanligtvis cirka 10-14 kuvert. Om man vill diska en gång om dagen bör man räkna med att ha cirka 3 kuvert per person. Diskmaskiner har även olika design på insidan, så tänk på att välja en modell som passar dig. Vill du ha en utdragbar besticklåda eller en korg för besticken. Ska det finnas ställningar för vinglas? Kommer du att diska större föremål som kastruller och skärbräden?

Olika sorters diskmaskiner

När du väl har bestämt dig för vilken storlek och modell som passar ditt kök bör du ta en titt på diskmaskinens övriga egenskaper. Du kan välja en billig och användarvänlig standardvariant eller en mer avancerad modell om du vill ha flera olika funktioner. En energisnål diskmaskin kan vara dyrare, men förbrukar mindre el och vatten, vilket kan göra den till ett förmånligare val i längden. De flesta nytillverkade diskmaskinerna har även eko- eller snabbprogram om man vill minska sina utgifter och vara miljövänlig. Om du inte fyller diskmaskinen helt varje dag kan du välja en maskin med fördiskningsprogram för att undvika lukten av matrester i en halvfull maskin.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.095