23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Metso vinner pris för sin Truck Body

| Medlemsnyhet | Företag Metso Sweden AB

Metso Truck Body har tilldelats Mining Magazine Award 2019 i kategorin ”Load and Haul”. Mining Magazines utmärkelse uppmärksammar årligen ny enastående teknik, initiativ och utrustningsprestanda i en rad olika kategorier inom gruvindustrin.

Haul more with less
Metso Truck Body är ett hybridflak för gruvtruckar som kombinerar fördelarna med en gummilining och ett flak i höghållfasthetsstål. Gummits energiabsorberande egenskaper tillåter en betydligt lättare stålkonstruktion undertill.

Den låga vikten innebär högre lastkapacitet per runda, medan den upp till sex gånger längre livstiden hos gummi-infodringen, jämfört med en stål-linad box, minskar behovet av underhåll. Resultatet är en lägre total driftskostnad.

“Vår Metso Truck Body väger 20-30% mindre än traditionella truckflak och kan bära upp till 12% mer last, vilket förbättrar och effektiviserar processen. Dessutom förbättrar gummi-infodringen arbetsmiljön avsevärt genom att sänka ljudnivån med 50% (10-15 dB) och minska vibrationerna med upp till 97%” säger Lars Skoog, Vice President, Loading and Hauling Solutions, Metso.

Metso Truck Body lanserades på Bauma 2019 i München och finns tillgänglig för alla stora ”off-highway-truck”-modeller som används i stenbrott och i gruvdrift. Boliden i Sverige, Terrafame i Finland och Norsk Stein i Norge är några av de kunder som redan använder sig av  Metso Truck Body i sin dagliga drift. Flera beställningar är redan bekräftade och på väg ut till sina respektive kunder.

Mer information om Metso Truck body finns tillänglig på vår webbsida:
www.metso.com/MetsoTruckBody

Medlemsnyhet

Företag
Metso Sweden AB

Box 132
231 22 Trelleborg
Sverige
Metso Sweden AB

Sänd till en kollega

0.081