23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

DISAB tar hem en stor order på vakuumsystem värd 5 miljoner!

| Medlemsnyhet | Företag Disab Vacuum Technology AB

DISAB har tagit hem en order för leverans av vakuumsystem till ett reningsverk i västra Sverige.

Projektet anses vara mycket komplicerat då kunden kräver 100 % uptime för att säkerställa att de boende i kommunen ska kunna använda sina toaletter och spola utan att det orsakar stopp i avloppet och rörsystemet.

Idag använder sig kunden av tryckluft för att sortera bort de sanitära olägenheter (blöjor, tops med mera) som spolas ner i toaletten. Men nu väljer man att istället installera ett stationärt vakuumsystem för att skapa en säkrare arbetsmiljö för de anställda på reningsverket samt för att få ett mera tillförlitligt och flexibelt system. Vakuum är ett effektivt sätt att transportera material utan att medföra de risker som ett föråldrat trycksatt system kan ge.

Ordern, som är värd ca 5 miljoner kr omfattar 2 vakuumenheter á 160 kW, kundanpassade filteravskiljare samt ca 250 meter rörsystem och planeras vara installerat i mars månad, 2020.

”Vi är otroligt glada över att få förtroendet att leverera ett vakuumsystem till kunden”, berättar Mattias Pettersson, Teknikchef, DISAB-TELLA. ”Det är ett mycket avancerat system och en unik installation som efterfrågar stabila och kraftfulla vakuumenheter samt ett avancerat styrsystem för att få hela ruljangsen samt logistiken att fungera”, avslutar Mattias.

Om DISAB:
DISAB är ett ledande tillverkningsföretag för mobila, semi-mobila och stationära vakuumsystem för den industriella marknaden. Sedan 1976 har företaget erbjudit sina kunder förstklassiga produkter och tjänster. Nyckeln till framgång har hela tiden varit att kombinera kunskap och erfarenhet med att ta fram tillförlitliga produkter och system med hög teknisk prestanda. Idag är DISAB en global koncern där kunden får stå i centrum. DISAB erbjuder kostnadseffektiva lösningar för industrin vars produktion använder sig av vått eller torrt material och kan ha problem med materialspill, dammbildning, avfallshantering och/eller återvinning av material.

DISAB-TELLA ingår i DISAB-koncernen och har sin produktion och försäljning i Vallentuna. Här tillverkar och säljer man semi-mobila och stationära vakuumsystem och hittills har företaget sålt och installerat fler än 4 500 vakuumsystem till industrier runt om i världen. Några av kunderna återfinns i branscher såsom cement & betong, stål & gjuteri, bulkgods & mineral, pappers & massa samt energi. 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Disab Vacuum Technology AB

Box 170
241 23 Eslöv
Sverige
Disab Vacuum Technology AB

Sänd till en kollega

0.094