23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Digitalisering har aldrig varit viktigare än nu!

| Medlemsnyhet | Företag Visma Smartdok AB

Jobbar man smart med digitala verktyg har man bäst förutsättningar för att möta nedgångstider – och inte minst driva ännu mer lönsamhet i uppgångstider, menar grundaren av SmartDok, Bjørn Tore Hagberg.

Vi i SmartDok har jobbat med att digitalisera bygg- och anläggningsbranschen i 13 år. Under denna period har branschen upplevt både uppgång- och nedgångstider. Med Corona-situationen står vi framför en helt ny typ av utmaning, och mer än någon gång tidigare är situationen extremt svår och oförutsägbar, säger Bjørn Tore.

I den här artikeln förklarar SmartDok-grundaren varför det är extra viktigt med smarta digitala lösningar just nu, när stora utmaningar ligger framför oss.

Fortsatt är det så att stora delar av branschen inte har digitaliserats. Att använda word och excel är inte lika med att digitalisera, digitalisering handlar om att använda teknologi till att uppnå konkurrensfördelar, säger han.

Jobba smartare i nedgångstider
Det är ingen hemlighet att de företag som jobbar smartast, mest effektivt och tar de bästa besluten är de som har bäst förutsättningar för att möta nedgångstider, och inte minst driva ännu mer lönsamhet i uppgångstider.

Ofta är en hektisk arbetsvardag det största hindret för att ta i bruk nya lösningar, man har helt enkelt inte tid, eller rättare sagt man prioriterar annat. Förr eller senare kommer situationen bli normal igen, och då är det smart att ha använt tiden till att förbättra verksamheten för att stå ännu starkare när aktiviteten sedan ökar igen, tillägger han.

Varför digitalisera?
Att digitalisera kritiska arbetsprocesser är helt avgörande. För de som fortsatt registrerar sina timmar, maskintimmar, avvikelser, materialåtgång, personallistor, checklistor med papper och penna, innebär det ofta :

  • Fysisk inlämning
  • Onödig körning/transport för överlämning, tidskrävande och ej miljövänligt
  • Fysisk kontakt vid överlämning av dokument, som ger ökad smittorisk
  • Sen inlämning medför sen översikt
  • Lång behandlingstid
  • Tidskrävande att sammanställa data manuellt

Några av fördelarna med att digitalisera är:

  • Rapporter och översikter kan genereras mer eller mindre automatiskt
  • Insikt i statistik och data ger en översikt som ger bättre beslut
  • Möjligheten att jobba var som helst (molnbaserade lösningar), där hemmakontor för administrativa uppgifter möjliggörs på ett helt annat sätt än tidigare
  • Att undvika fysiska överlämningar av dokument och listor, bidrar inte bara till snabbare leverans, men också mindre smittorisk

I SmartDok-appen kan man både registrera timmar, maskintimmar, avvikelser, checklistor, maskinservice, varutransport, personallistor och mycket annat. Allt i en och samma app!


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Visma Smartdok AB

Lindhagensgatan 94
112 68 Stockholm
Sverige
Visma Smartdok AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.093