23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

KIPP Scandinavia AB

| Medlemsnyhet | Företag KIPP Scandinavia AB

Vi har ett brett sortiment av standardelement och normdetaljer som passar inom all typ av industri.

Handtag och knoppar
Handtag och knoppar används bland annat för manuell fixering och fastklämning. Låsknopparna är mycket greppvänliga. Det finns många modeller för olika utrymmeskrav och spännkrafter som kan placeras synligt. Idealiska för maskinbyggnad, verktygstillverkning, anläggningskonstruktion, testutrustning och medicinsk utrustning.

Låsspakar
Låsspakar är avsedda för manuell justering vid fixering och fastspänning. Excenterspännarna passar perfekt för snabb fixering. Produktgruppen finns i många modeller, material och färger. Dessa klassiska produkter används inom maskinbyggnad, verktygstillverkning och anläggningskonstruktion.

Handrattar
Handrattarna är till för att positionera och justera axlar och spindlar. Användning av vevar rekommenderas vid långa justeringsvägar. Med positionsvisare kan justeringsvägen mätas. Handrattarna används för testutustning, skeppsbygge, ställningsbygge samt inom maskinbyggnad och anläggningskonstruktion.

Gångjärn
Gångjärn kan användas för att fästa dörrar, luckor, huvar och hus i maskinbyggnad och anläggningskonstruktion.

Maskinfötter
Justerbara fötter används inom maskinbyggnad, framför allt när maskinen står på en yta som inte är plan. De justerbara fötterna utjämnar ojämnheter i underlaget och garanterar optimal höjdjustering med hög stabilitet (för nivåutjämning). 

Till  justerbara fötter används ofta så kallade plattor i kombination med en lämplig gängad spindel. Plattorna är tillverkade i plast, zinkgods eller rostfritt stål. I vårt sortiment finns många varianter och möjligheter. Man kan till exempel välja kompletta justerbara fötter med sexkantig och rund form eller med räfflad kant. Dessutom finns förutom de klassiska maskinfötterna även ledade plattor med vibrationsdämpning och ofta en modulär glidskyddsplatta för de flesta fötter.

Glidskyddsplattan kan ta upp lätta tvärkrafter så att foten inte glider.

Snabbspännarna
Snabbspännare från KIPP kan grovt delas in i tre olika modeller:

- Horisontella snabbspännare
- Vertikala snabbspännare
- Skjutstångsspännare
Snabbspännarna kallas ofta knäledsspännare eller kraftspännare. På de horisontella spännarna sitter spaken i vågrät och på de vertikala spännarna i lodrät utgångsposition. Handtagsdelen är av plast. Handtaget är oljebeständigt och greppvänligt.

Spännhöjden för de horisontella och vertikala snabbspännarna från KIPP kan justeras med en tryckskruv. Därför kan de anpassas steglöst inom ett område på 35 mm med nästan bibehållen spännkraft. Snabbspännarnas spännkraft kan anpassas med upp till 2 500 N efter kraven med en ställskruv som sitter under spaken.

Knäledsspännarna från KIPP finns i utföranden med vågrät eller lodrät fot. Så kan kraftspännarna utan problem monteras på ett lämpligt sätt. Tryckspindeln kan dessutom justeras manuellt beroende på situationen. Hos KIPP hittar du snabbspännare både stål och i rostfritt stål.

Skjutstångspännarna utmärker sig däremot genom sin kompakta form och höga hållkrafter. De är dessutom mycket enkla och lätthanterliga. Skjutstångspännarna har linjär kraftverkan.

Snabbspännarna från KIPP är högkvalitativa, robusta och därmed även särskilt lämpliga för användning inom maskinbyggnadssektorn.

Gå in på vår hemsida för att se hela vårt produktsortiment, ladda ner katloger eller beställ direkt i vår webbshop: www.kipp.se

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
KIPP Scandinavia AB

Zakrisdalsvägen 26
653 42 Karlstad
Sverige
KIPP Scandinavia AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078