23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

PREMON AB sparar mängder av tid med ett digitalt system

| Medlemsnyhet | Företag Visma Smartdok AB

Med anställda spridda över stora avstånd kan det vara utmanande att få korrekt dokumentation. PREMON löst det med SmartDok.

PREMON sjösattes i början av 2018 då företaget tog över montageverksamheten av prefabricerade betongelement från Växjö Elementmontage. Företaget har sedan starten växt med raketfart och personalstyrkan har på bara två år fyrdubblats.

– När vi startade var vi fem stycken anställda, och nu två år senare är vi tjugo, så vi har växt väldigt fort, förklarar Patricia Karlsson, administrationsansvarig på PREMON.

PREMON verkar över hela Sverige och erbjuder primärt montage och demontage av prefabricerade betongelement.

Förbättrad tydlighet med ett digitalt tidrapporteringssystem

I takt med att PREMON fick fler uppdrag och fler anställda, blev även tidrapporteringshanteringen mer utmanande.

– Det var helt kaos rent ut sagt eftersom våra anställda är så pass utspridda. Och ofta gick det inte att tyda vad det stod på deras papperslappar så jag fick sitta och ringa runt och fråga “vad har du skrivit här”. Det var extremt tidskrävande, förklarar Patricia.

Företaget beslutade således sig för att införskaffa ett digitalt tidrapporteringssystem för att effektivisera och förenkla administrationsarbetet. Ett beslut som de idag inte ångrar.

– Med SmartDok har vi fått en ökad tydlighet, som har lett till stora tidsvinster.

– Som jag nämnde tidigare stressade vi med att bara få in fakturaunderlaget och papperslapparna var ofta väldigt slarvigt ifyllda. SmartDok är väldigt tydligt vad gäller registrering av timmar, men även olika typer av traktamenten, såsom förrättningstillägg och milersättning.

– Sen har vi även dragit väldigt stor nytta av signering från uppdragsgivare-funktionen, där kunden kan signera timmarna direkt på plats i våra anställdas telefoner, istället för att jag ska behöva ringa runt. Och det fungerar väldigt bra både med gamla och nya kunder.

Läs hela artikeln om Premon här


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Visma Smartdok AB

Lindhagensgatan 94
112 68 Stockholm
Sverige
Visma Smartdok AB

Sänd till en kollega

0.079