23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Maskinentreprenaden med kontroll på dokumentationen

| Medlemsnyhet | Företag Visma Smartdok AB

Hur ser man till att administrationsarbetet inte slukar onödiga arbetstimmar, som istället hade kunnat läggas på grävning? Kristoffersen AS har löst det dilemmat med digital dokumentation.

– Jag är inte en person som gillar att jobba med dokumentation, men efter att vi fick SmartDok har jag fått en annan inställning till det. Nu har vi KMA, checklistor, tidrapportering och transport i ett system, säger vd Sven Andre Kristoffersen hos den norska maskinentreprenaden Kristoffersen AS.

– Ett jättelyft på alla sätt, och jag rekommenderar det till alla jag träffar i branschen, tillägger han.

Kristoffersen AS grundades 2012 och är en maskinentreprenad som utför uppdrag inom grävning och transport, där kvalitet och god uppföljning genomsyrar verksamheten. De har idag 10 anställda och äger en betydande maskinpark.

Fick kontroll över dokumentationen
Ett företag i tillväxt upptäcker snabbt att mängden dokumentation ökar snabbare än antal uppdrag, och innan man vet ordet av går mycket av tiden som skulle lagts på grävning till att registrera KMA,timmar och transportlistor.

– Vi blev rekommenderade SmartDok av ett företag vi samarbetar en del med. De berömde systemet så pass mycket att jag var tvungen att ringa SmartDok och höra om de kunde komma ut och visa oss en demo.

– SmartDoks kundkonsulter besökte oss i slutet av 2018, och vi blev väl kunder med en gång efter att ha testat demon.

Det som tidigare upplevdes som arbete som gick ut över produktionen, blev till produktiv tid.

Vi har nu full kontroll, och använder mycket mindre tid på att dokumentera timlistor, HMS och varutransport. Uppföljning och efterkalkyler har även de blivit betydligt bättre både för oss och för kunden, berättar Sven Andre.

Läs hela saken här


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Visma Smartdok AB

Lindhagensgatan 94
112 68 Stockholm
Sverige
Visma Smartdok AB

Sänd till en kollega

0.078