23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Gripen Wheels kund Stefan Ranch på BKTs nya globala hemsida

| Medlemsnyhet | Företag Gripen Wheels AB

Vi på Gripen Wheels är stolta och glada över att vår kund Stefan Ranch från Ranch of Sweden AB syns på startsidan på BKTs nya globala hemsida. Han är en av de brukare vars ”story” man delar på den nya plattformen.

Detta viktiga referensarbete med så kallade ”BKT stories” förmedlar en närhet till brukaren, samt visar hur man aktivt jobbar med att lyssna på kunderna och skapar dialog.
Bilderna och storyn på BKTs nya hemsida kommer från ett filminspelningsprojekt som BKT och Gripen Wheels gjorde tillsammans hösten 2019.

De innovativa förändringarna på BKTs nya hemsida handlar inte bara om grafik och layout, utan framför allt om det unika innehållet. Företaget antar en content marketingstrategi till fullo samt intar fullt fokus på användaren. Med hjälp av berättelserna från BKTs ambassadörer, brukarna själva, får alla möjlighet att utforska BKTs värld utifrån användarens perspektiv.

 Med utgångspunkt i den här principen har webbplatsen utformats med ett distinkt grafiskt gränssnitt för att göra upplevelsen mer användarvänlig. Detta görs bland annat med hjälp av ett stort antal videor och bilder, nya ikoner, enkla och snabba informationssökningar samt vissa tekniska anpassningar, till exempel ett nytt verktyg för att välja däckens last och tryck. Presentationen av BKTs däck är inte längre bara ett galleri av däckfoton och tekniska data. Nu lägger BKT upp riktiga “reportage” skrivna av personer som har använt och testat däcken och som gärna delar med sig av sina erfarenheter på webbplatsen.

 Webbplatsen erbjuds på hela nio språk, så att plattformen verkligen ska kunna erbjuda en personlig ”resa”, oavsett var användaren befinner sig.

Förutom BKT-historier finns det två andra viktiga innovationer: Ett område som är dedikerat till koncernens många projekt inom ansvarsfullt företagande (CSR). Här kan du läsa mer om företagets generositet, solidaritet och samhällsengagemang – samt djupgående analyser i olika frågor.

Filmprojektet utfört av BKT och Gripen Wheels som hamnade på startsidan på BKTs nya hemsida och kom att bli BKT stories Sweden

 Det var två riktigt soliga och roliga dagar i september 2019, på Stefan Ranchs gård i Tystberga utanför Nyköping, dit ett gäng från Gripen Wheels åkte för att spela in en slutkundsfilm tillsammans med BKT.
Filmen ämnade visa vardagen på lantbruket, Ranch of Sweden AB och planerades redan då att spridas World Wide i BKTs kanaler under 2020. Nu, då vi nått denna tidpunkt är vi glada över att projektet även blivit exponerat på BKTs nya hemsida.

 Stefan Ranch bor med sin fru Therese och sonen Didrik på Björksund Ridbacken Rättarebostaden, i Tystberga utanför Nyköping. Stefans huvudföretag är jordbruksföretaget Ranch of Sweden AB, i vilket man odlar grödor. Förutom att driva gården driver familjen också By Ranch AB, i vilket camelinaolja produceras – en 100% organisk kallpressad olja.

Camelina, som odlas och förädlas av företaget, är en växt som tar funktionell mat till nästa nivå för dem som vill leva och äta sunt. 

 Stefan Ranchs företag; ”Ranch of Sweden AB” och ”by Ranch AB” använder sig inte av kemikalier i lantbruket utan producerar ekologiskt. Detta ställer ännu högre krav på brukande och därmed på maskiner och däck.

 Det var som sagt i september 2019 som BKT’s europeiska filmteam anlände från Italien för att filma Stefans fabriksnya John Deere 9570R i dagarna två. Traktorn hade utrustats med Stocks dubbelmontage med 900/60R42 BKT AGRIMAX FORCE IF fram och bak.  Dessa såldes av Gripen Wheels och vår säljare Thony Ljungh efter många, långa diskussioner om bästa lösningen. Med från BKT var även ett gäng medarbetare som skulle intervjua Stefan och hans son Didrik, om driften av lantbruket, om däcken och om relationen till BKT och Gripen Wheels. 

Intervjun med Stefan Ranch under filminspelningsprojektet.

Stefan talade om modernt lantbruk och om den ekologiska produktionen av växten Camelina, som man pressar olja av. Vidare om sitt däckintresse och sina behov för driften.

BKT och Gripen Wheels lyssnade på hans åsikter och förslag eftersom han är en person som använder BKT-däck varje dag. Traktorn filmades i dagarna två och även Didrik, Stefans son som jobbar i driften intervjuades.

 ”Produktion av camelinaolja har varit min hustru Thereses idé. Hon har alltid varit intresserad av så kallad functional food,” säger Stefan Ranch. – ”Hon har hand om den kommersiella delen och är företagets ”kvinnokvot”. Jag välkomnade omedelbart hennes idé eftersom jag stöder biologiskt lantbruk. Men det är inte allt. Denna produkt är hälsosam och gör det möjligt för oss att reducera vår miljöpåverkan. Det har gjort att vi också sticker ut på marknaden!”

Stefan Ranch

 ”Jag har alltid haft en stor passion för däck, fälgar och däcktryck. Jag är medveten om den skillnad detta gör, men jag tror att de flesta jordbrukare inte är tillräckligt uppmärksamma på jordpackningen. Vi måste vara mer känsliga och skydda våra marker. Jag har samarbetat i 20 år med lantbruksuniversitetet i Uppsala och testat däckstryck och dess påverkan på jordpackningen. Jag skulle vilja säga att jag är en ”däcknörd” eftersom däck alltid har varit min grej.”

 Detta är välkänt även hos Gripen Wheels, den svenska återförsäljaren för BKT-produkter, som har varit lyhörd för Stefans behov och försett honom med den bästa lösningen.

 ”Att skydda jorden är som att skydda ett rykte: det tar åratal att bygga upp och skydda det men bara några sekunder att förstöra det,” säger Stefan. ”AGRIMAX FORCE är perfekt i detta avseende. Jag har valt det på Gripen Wheels inrådan eftersom jag var tvungen att utrusta min nya traktor som var tyngre än min förra. Jag ville arbeta vid låga tryck, 0,5 bar lufttryck i däcken så att de kunde klara en mycket tyngre traktor med användning av den största tillgängliga dimensionen: 900/60 R 42. Jag är verkligen nöjd. Dessa däck är bekväma att köra på. Jag skulle vilja säga att de är smidiga att köra både ute på åkern och på vägen.”
säger Stefan

 Att detta filmprojekt resulterade i en så fin case story som hamnade på förstasidan av BKTS nya hemsida är vi jätteglada över.

Vi vill tacka Stefan och Therese Ranch samt Didrik Karlsson för att de ställde upp på att delta i filmprojektet och som tog emot oss på sitt lantbruk och i sitt hem.
Vi vill även rikta ett stort tack till BKT Tires för att de antog sig detta projekt och reste med ett helt team från Italien, för att filma och intervjua.

Det var riktigt roliga och givande dagar! Att det resulterade i ett inslag på BKT Tires nya hemsida, inte minst på startsidan, tycker vi givetvis är fantastiskt kul!

Medlemsnyhet

Företag
Gripen Wheels AB

Logistikvägen 2
556 52 Jönköping
Sverige
Gripen Wheels AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.11