23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Villalid AB fokuserar 100% på lägenhetsrenoveringar

| Medlemsnyhet | Företag Visma Smartdok AB

Familjeföretaget Villalid har kontroll på ekonomin och kvaliteten i sina renoveringsprojekt genom digital rapportering

Med 35 anställda bedriver Villald idag sin verksamhet med ett digitalt datainsamlingssystem, där mätbarheten spelar en stor roll i verksamheten.

Villalid grundades år 2005 av Mikael och Mia Hägerlid, som i starten specialiserade sig på villabyggen. Mer än 300 villabyggen har det blivit sedan dess, men sedan två år tillbaka har företaget ändrat kurs och fokuserar nu till 100% på lägenhetsrenoveringar.

Varför väljer kunderna just er på Villalid?

– Vi har en fungerande struktur med bra medarbetare. Vi lämnar ifrån oss bra resultat och i rätt tid. Det har varit problemfritt längs vägen och det tror jag kunderna uppskattar extra mycket.

– Sedan tror jag vi vinner mycket på att vi verkligen går in för att utföra ett bra jobb istället för att bara tjäna pengar, som många andra gör, säger vd Mikael Hägerlid.

Mäter allt

– Vi mäter allt. Vi mäter lägenhet för lägenhet, vi mäter tiden nedlagd på elarbeten, måleri, snickeri, plattsättning, ja, vi mäter i princip allt, allt, allt! Och SmartDok är ett bra system att bygga det i.

Hur kom det sig att ni valde att införskaffa ett digitalt tidrapporteringssystem?

– För ökad kontroll. Det ser jag som min viktigaste uppgift, för det vi säljer är arbetstid. Vi följer upp hela tiden, varje dag går jag in och kollar i SmartDok.

Just ökad kontroll är en av de förbättringar Mikael upplever efter implementeringen av SmartDok.

– Med SmartDok är det enkelt för oss att direkt se när saker spårar ur. Vi ser direkt om en lägenhet avviker och kan då omedelbart titta närmare på det. Ibland är det kanske personrelaterat och man måste gå in och ändra, och ibland kan det vara någon vattenskada eller liknande som stoppat upp projektflödet. Då kan vi snabbt åtgärda avvikelsen.

– Det blir så tydligt helt enkelt. En del personer har vi fått säga hej då till eftersom vi fått en helt annan kontroll.

Läs hela artikeln


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Visma Smartdok AB

Lindhagensgatan 94
112 68 Stockholm
Sverige
Visma Smartdok AB

Sänd till en kollega

0.328