23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Sparar upp till 50.000 kronor med SmartDok – i månaden

| Medlemsnyhet | Företag Visma Smartdok AB

Innan företaget digitaliserades höll de på att drunkna i papper - nu är papperskaoset ett minne blott.

Grunnarbeid Vest AS i Bergen har digitaliserat dokumentationsarbetet. 

– Vi har gått från en excel-värld och manuella timlistor till att börja använda SmartDok och digitalisera verksamheten, förklarar vd för norska Grunnarbeid Vest AS, Arild Hatland.

– Digitaliseringen sparar oss mellan 30-50.000 kronor i månaden. Detta är till fullo tack vare SmartDok, och systemets integration mot bokföringsprogrammet Uni Micro!

Hur kan ni spara så mycket?

– Med SmartDok registreras timmar och varor direkt i appen. Timmar och varor som tidigare blev till svinn registreras nu korrekt och bidrar till en förbättrad projektkontroll.

– Vi har satt en regel i systemet där tim- och varuregistreringar måste rapporteras i SmartDok samma dag, vilket reducerar datasvinnet markant.

Bra kontroll resulterar i korrekt fakturering och lönekörning.

– På så sätt uppdateras allt dagligen, och jobbet med att fakturera blir mycket mindre tidskrävande. Samtidigt har vi plats för all viktig dokumentation, som resulterar i att kvalitetssäkringen (KS) är klart bättre än tidigare.

Bara ett knapptryck bort

Styrelsemedlem och ägare av Grunnarbeid Vest AS, Bjørn Kallekleiv, är glad över att Arild Hatland valde att införa SmartDok i början av 2020.

– Det har blivit en klar förbättring i förhållande till hur det var tidigare. Detta gäller både tidrapportering, rapportering och kvalitetssäkring, säger Björn.

– Innan var det svårt att hitta informationen som man sökte, eller få en bra översikt. Den existerade nästan inte. Nu har vi full översikt. Vi registrerar varor, timmar och tar bilder som vi bifogar med checklistor via KMA-funktionen i SmartDok .

– Om vi letar efter specifik information, finns den bara några knapptryck bort.

– Nu ska det sägas att vi fick tag på datan vi eftersökte tidigare också, men det tog bara så mycket mer tid. Så vi är jättenöjda med hur vi har det idag.

– Resultatet är ju att våra kunder får bättre dokumentation och vi levererar högre kvalitet, säger Björn till slut.

Läs hela artikeln här


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Visma Smartdok AB

Lindhagensgatan 94
112 68 Stockholm
Sverige
Visma Smartdok AB

Sänd till en kollega

0.093