23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

5 tips för en bättre ekonomi

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Om du vill få en bättre ekonomisk situation och börja spara lite pengar kan du läsa den guiden.

Här får du nämligen fem bra tips på hur du kan komma igång med att spara pengar varje månad på enkla sätt. Ibland behöver det inte vara så krångligt att börja spara. Med ganska enkla medel och små förändringar kan du ändå åstadkomma en hel del när det gäller din privatekonomi. Läs vidare och bilda dig en egen uppfattning om vad du tycker passar in i ditt liv.

Med dessa fem enkla steg kan du spara ihop en hel del pengar på nolltid. När man väl har börjat spara så går det kvickt. Helt plötsligt har man fått ihop en massa pengar och då får du ännu mer pengar på grund av räntan på sparkontot. Det är alltid en bra idé att ha lite pengar undansparade till oförutsedda utgifter och inte minst för roliga äventyr. 

 1. Använd jämförelsesidor på nätet
  Det kan låta som en löjlig grej men i själva verket är det faktiskt viktigt att jämföra produkter. På de sätten får du inte bara den produkter du vill ha till bästa pris du får oftast också bästa produkt. 

 2. När det är möjligt be om autogiro
  Istället för att betala dina räkningar som vanligt i internetbanken eller hur du nu än betalar dessa så välj istället att använda dig av autogiro. Det gör att räkningarna dras direkt från ditt konto utan att du behöver tänka på det. På det viset betalar du också i tid vilket för oss vidare till nästa punkt.

 3. Betala inte för sent
  Som tidigare nämnt är autogiro ett bra sätt att undvika sena betalningar. Då slipper du inte bara en massa påminnelseavgifter och du slipper även att på prickar i registret om du har betalat för sent och hamnat hos kronofogden eller i ett inkassobolag. 

 4. Se över ditt abonnemang
  Mobiltelefonen används allt mer idag. Vi använder den dagligen och mycket av de vi gör involverar mobilen. Det betyder att man ska ha ett bra abonnemang som är stabilt. Men varför betala mer om du kan få det för mindre? Se över ditt abonnemang och se om konkurrenterna eventuellt har bättre erbjudanden. Du behöver absolut inte vara lojal mot din operatör den som ger ditt bästa erbjudanden ska du välja. 

 5. Säg upp sådant som du inte använder
  Utöver ditt mobilabonnemang har du kanske många fler abonnemang. I själva verket har vi fått många fler abonnemang på senare tid. idag har det alltså blivit populärt att hyra istället för att köpa. Men det har kanske med företag att göra också. Exempelvis köpte man förut i mycket större grad sin musik, vilket bara ett fåtal gör idag. Istället hyr man musiken eller betalar ett fast månadspris för att få låna musiken och lyssna obegränsat. 

Detsamma gäller filmer för tidigare var det ofta vanligt att köpa en film som man tyckte om. Det gjorde man då på videoband och sedan kunde man se filmen när man ville hemma. Idag är det väldigt få personer som köper filmer istället används sidor för att hyra och titta på film. Men använder du alla abonnemang som du har? Kanske var det dags att säga upp några av dem. 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.047