23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Metso Truck Body - 18 månader efter lanseringen

| Medlemsnyhet | Företag Metso Sweden AB

Det var i april 2018 som Metso Truck Body lanserades officiellt. Det var på Baumamässan i München och intresset var stort från media och mässans besökare. Dessutom fick vi pris som "Product of the Year" av branschtidningen Mining Magazine.

Transport av material är tillsammans med bränsle och underhåll av fordonsflottan ett av de mest kostnadskrävande arbetsmomenten i gruvor och stenbrott. Metso Truck Body är ett gummiinfodrat flak för gruvtruckar som ger en lägre drifts-kostnad per lastat ton.

Det elastiska gummit absorberar energin från påfrestningarna vid t ex lastning och tippning och förhindrar att 97 % av vibrationerna når chassit. Detta möjliggör konstruktionen av en lättare stomme i höghållfasthetsstål under gummi-beklädnaden. Resultatet är ett 20-30 % lättare truckflak med upp till sex gånger längre livslängd jämfört med ett traditionellt stålfodrat flak. Den låga vikten bidrar dessutom till en lägre bränslekonsumtion och därmed lägre CO2-utsläpp.

Metso Truck Body finns tillgängligt globalt för alla stora ”off-highway-truck”- modeller, oavsett tillverkare, som används i gruvor och stenbrott. Flera olika gummi-infodringssalternativ garanterar kundspecifika lösningar för olika material och miljöer.

Vill du veta mer om Metso Truck Body? Besök vår globala hemsida.

I Bergsmannens senaste nummer Nordic Steel & Mining Review 2020 finns en artikel om truckflaket och vad som hänt sedan lanseringen.

Medlemsnyhet

Företag
Metso Sweden AB

Box 132
231 22 Trelleborg
Sverige
Metso Sweden AB

Sänd till en kollega

0.094