23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur man bäst lyfter en båt

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Det finns många kranbilsföretag som gärna är behjälpliga vid sjösättning och upptagning av båtar.

Alla kranbilsförare har inte båtkunskap utan kunskap av att lyfta saker i största allmänhet, det är därför viktigt att du som båtägare finns på plats och kan vara behjälplig vid lyftandet.

En båt bör alltid lyftas med ok för att trycket på båtens sidor inte ska bli för stort. Möjligen kan man använda väldigt långa stroppar för att minska de inåtgående krafterna men ett ok är helt klar att föredra. Vid lyft av båtar måste dessutom lyftbanden placeras i rätt läge på båten så den hänger säkert, man måste även vara uppmärksam så att banden inte ligger an mot ömtåliga delar. Ett bra sätt att undgå ömtåliga delar av båten vid lyft är att märka ut dem med tejpbitar på skarndäck. Det är även lämpligt att märka ut var spanten är på båten och placera lyftbanden över dessa. Att placera banden över spanten är viktigt på såväl träbåtar som båtar av plast eller glasfiber eftersom båten är mycket starkare och styvare vid spanten. Det är även lämpligt att stänga alla ventiler ombord bland annat till kök eller pentry.

Många kranbilar används bara sporadiskt för båtlyft och är övrig tid engagerade med annat som till exempel på byggen. Lyften kan även vara av mindre karaktär som när ett ikea hacks kök skulle lyftas på plats i vår sjöbod.

 Ett IKEA Hacks kök är inget annat än ett vanligt IKEA-kök som fått en ansiktslyftning. Vill du istället ha ett äkta snickarkök som har byggts för hand från grunden så kontakta Handcrafted Interior. Du får då ett kök till nästan samma pris som IKEA köket men där en och samma snickare följer köket från det att första träbiten sågas till i snickarverkstaden i Lettland tills han sätter sista skåpluckan på plats i ditt hem. Detta förfaringssätt ger dig dessutom fler möjligheter att skräddarsy ditt massiva träkök precis så som du vill ha det. Du är inte begränsad av några standardmått, allt tillverkas efter måtten i ditt hem.

Har du svårt att bestämma vilket utseende ditt kök ska ha för att bäst passa in i ditt hem så ta hjälp av någon av Handcrafted Interiors duktiga designers. Du får kontakt med dem antingen via hemsidan eller i något av företagets showroom i Köpenhamn, Malmö eller Århus. Köket är den absolut centrala delen i en bostad där man ofta umgås både med familj och vänner så det är viktigt att det motsvarar dina förväntningar.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062