23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Olsson Parts – en personlig e-handel med riktiga människor

| Medlemsnyhet | Företag Olsson Parts

Vår e-butik må vara en av världens mest lättanvända, åtminstone på entreprenadsidan, men det finns alltid en riktig människa att rådfråga vid behov. Som Gilbert till exempel, en av alla våra experter.


Olssons var tidiga på e-handelsbollen men redan från början fanns en tydlig vision av satsningen. Och visst har nyckelord som “användarvänligt”och “personligt” visat sig vara vinnande i sammanhanget. Idag sker mer än 70 procent av all försäljning via nätet och www.olssonparts.com är en av världens mest lättanvända e-butik för reservdelar på den tunga sidan.

Norska, finska, danska, engelska och tyska
Idag lagerförs mer än 30.000 artiklar och den som lägger sin order före klockan 15.00 och väljer prioriterad frakt kan som regel räkna med att ha sina varor redan dagen efter. Förutom på svenska finns e-butiken även på norska, finska, danska, engelska och tyska. För leveranser utanför landets gränser får man räkna med någon dags extra leveranstid. Trots den målmedvetna e-handelssatsningen har man hela tiden varit noga med att bibehålla den personliga kontakten; det ska alltid finnas en riktig människa att fråga om det är något som känns oklart eller osäkert.
– Basen i kontakten med kunderna är och har alltid varit våra innesäljare. De har gedigen kunskap om vårt sortiment och kan vid behov lotsa kunderna rätt.

Katalogen lever!
Innan e-butiken var ett faktum samlades alla reservdelar i en tryckt katalog som för varje år fick allt fler sidor. Katalogen från Olssons i Ellös var under många år att betrakta som en bibel i branschen. När den allra sista katalogen gavs ut år 2005 var sidantalet uppe i närmare tvåtusen.
– Det finns fortfarande kunder som har kvar den sista utgåvan och helst gör sina beställningar utifrån den. Då är det extra bra att vi bara finns ett telefonsamtal bort.

Olssons i Ellös AB, som verkar under varumärket Olsson Parts, grundades 1957 och är idag ett av de ledande företagen i Sverige inom området reservdelar och utrustning för traktorer och entreprenadmaskiner. Huvudkontoret ligger i Ellös på Orust där ett drygt åttiotal personer hanterar närmare 30 000 artiklar med hjälp av modern och väl utvecklad lagerlogistik.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Olsson Parts

Olssons i Ellös AB
Slätthults Industriområde
474 93 ELLÖS
Sverige
Olsson Parts

Sänd till en kollega

0.063