23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur kan du bekämpa skadedjur själv

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Har du några objudna gäster i ditt hus? Skadedjur eller bara ett för stort antal av någon sort som du vill bli av med? Vad är det för sorts djur och vad kan det säga dig om ditt hus kondition?

Alla dessa frågor uppkommer någon gång när du upptäcker ett ökat antal av objudna gäster runt eller i ditt hem.

Skadedjur menas med alla djur eller ohyra som orsakar skador på egendom eller som är en hälsorisk för människor. Det kan också vara ett skadedjur om det sprider obehag då ett snabbt ökat antal av dem också är en hälsorisk.

Hur blir jag av med skadedjur?

Äger man en fastighet så bör man göra regelbundna kontroller och förebygga uppkomsten av skadedjur i fastigheten. Då kan man i ett tidigt skede åtgärda eventuella problem. Som fastighetsägare är man enligt lag skyldig att göra egenkontroller och förekomst av skadedjur ska förebyggas, kontrolleras och åtgärdas vid behov. Om man anlitar en skadedjursfirma så är deras uppgift att åtgärda situationen men inte att kontrollera , följa upp och förebygga problem med skadedjur. Det åligger fastighetsägaren.

Beroende på vilket skadedjur det är, hur stort problemet är eller om du är ute efter förebyggande åtgärder gällande skadedjursbekämpning så finns Skadedjursbutiken för dig online. De har listat nordens vanligaste skadedjur och är ledande vad gäller att erbjuda ett mycket stort utbud av effektiva bekämpningsprodukter till förmånliga priser.

Hos Skadedjursbutiken kan du också läsa om hur du går tillväga för att förebygga uppkomst av alla olika skadedjur samt hur du gör för att bli av med dem och vilka produkter som bäst passar för det.

Några vanliga exempel på skadedjur

Ett av de vanligaste skadedjuren i våra hem är silverfisken och får man ett ökat antal av dessa bör man kolla upp om man kan ha några tecken på fuktskador i hemmet. De är oftast en indikation på detta.  Ett annat skadedjur som ökat markant och blivit allt vanligare är vägglössen. Oftast tar man med sig dessa om man har varit ute och rest via bagaget men kan även komma in i hemmet om man köpt till exempel begagnade möbler.

Andra exempel kan vara råttor och möss, kackerlackor, pälsängrar, mal, spindlar, sniglar, fågelkvalster med flera.

Djur som uppkommer i ett så stort antal att det innebär ett problem för omgivningen av fastigheten och som i sin tur innebär en hälsorisk kan vara till exempel husbockar, hästmyror, sniglar, råttor och möss, getingar och olika sorters små myror.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.079