23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Jakten på drömlägenheten börjar på nätet

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Visste du att genomsnittssvensken flyttar 10 gånger under sin livstid? Anledningen till flytt kan vara olika och under 2000-talet har det blivit allt vanligare att byta bostad.

Att få tag på lediga hyresrätter kan vara svårt då många privata aktörer har sina egna kanaler för att få fatt på hyresgäster, men det finns några saker som kan vara bra att tänka på.

Att hyra lägenhet i förstahand vill alla göra men det är inte alltid det enklaste. Med tanke på bostadsbristen och mängden människor i en stad, med begränsat antal hyreslägenheter, kan det ibland bli en utmaning. I många större städer finns det en svart bostadsmarknad och hyrorna där kan ibland vara orimligt höga. Detta gör att många unga inte flyttar hemifrån innan de har fått ett välbetalt jobb. Under 2020 bytte drygt 1,3 miljoner personer bostad i Sverige, men antalet flyttar var nästan 1,6 miljoner. Som hyresvärd vill man såklart hitta bra hyresgäster till sina lägenheter.

Boverkets byggbehovsberäkning från december 2020 visar att antalet påbörjade bostäder nu är i takt med befolkningsökningen i de regioner som har störst byggbehov. Men det finns ett stort underskott att ta igen.

Bostadshyrorna i det befintliga bostadsbeståndet bestäms i princip uteslutande i hyresförhandlingar där de förhandlande parterna tar hänsyn till bostadens standard, läge, samt kostnader för att bygga och förvalta hyresfastigheter. Hyresförhandlingarna förs mellan en organisation av hyresgäster och en enskild hyresvärd.

Bostadsmarknaden idag tvingar också många att köpa en bostad även om de inte egentligen vill, men eftersom många saknar andra alternativ kan det ibland verka som den enda lösningen. Den svenska modellen på hyresmarknaden har skapat goda villkor för hyresvärdar samtidigt som den skyddat konsumentens intressen. De privata fastighetsägarna står idag för halva bostadshyresmarknaden. Hur ska man gå till väga för att hitta sin drömlägenhet?

Först av allt, var vill du bo? Bestäm dig för var du helst vill bo och leta hyresrätt just där. Leta efter sajter där många lägenheter finns samlade för att slippa leta på många olika ställen, exempelvis hyresmaklaren.se.

Bevakningstjänster är en smart väg att gå både för hyresvärdar och hyresgäster då de listar alla lediga lägenheter på en och samma sida. Du slipper därför besöka olika hemsidor för att se vad som finns ledigt eller vad som eftersöks utan allt är samlat på samma ställe. Som fastighetsägare når du ut till tiotusentals besökare varje månad och kan på så sätt få tag på en hyresgäst som matchar din profil.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062