23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Prysmian vinner sjökabelsprojekt till 630 milj. euro i USA

| Medlemsnyhet | Företag Prysmian Group Sverige AS

Största kabelkontraktet som någonsin tilldelats i USA.

Prysmian Group har säkrat det största kontraktet för undervattenskabel som någonsin tilldelats i USA. Kontraktet har tilldelats av Dominion Energy Virginia, ett dotterbolag till Dominion Energy Inc., till ett konsortium bestående av Prysmian Group och DEME Group, en ledare inom vindkraftsindustrin till havs.

Balance of Plant-kontraktet inkluderar hela paketet från transport och installation av fundament och transformatorstationer till utveckling, tillverkning och installation av inter-array- och exportkablar för framtidens största kommersiella havsbaserade vindkraftspark i USA. Detta projekt är en viktig milstolpe för Prysmian Group, eftersom det är det första kabelföretaget som har tecknat ett Balance of Plant-kontrakt inom vindkraftsindustrin till havs. Det totala värdet av kontraktet är cirka 1,6 miljarder euro, varav cirka 630 miljoner euro avser Prysmian för kabelförsörjning och installationsarbeten under dess ansvar.

Den planerade vindkraftsparken till havs kallas Coastal Virginia Offshore Wind (CVOW) och ligger cirka 43 km utanför Virginia Beachs kust. Prysmian Group kommer att tillhandahålla 560 km 3-ledar 220 kV HVAC exportkablar med XLPE-isolering och entrådsarmering samt 320 km 3-ledar 66 kV offshore inter-array-kablar med XLPE-isolering. Exportkablarna kommer att tillverkas i Arco Felice, Italien och Pikkala, Finland, medan inter-array­kablarna kommer att tillverkas i Nordenham, Tyskland. 

CVOW-projektet är avgörande för att hjälpa Commonwealth of Virginia att nå sitt mål att bli koldioxidneutralt till 2045 och projektet  beräknas vara klart 2026. Vindkraftsparken till havs, som består av totalt 176 turbiner, kommer att kunna leverera 2,6 GW ren energi till så många som 660 000 hushåll.

" På Prysmian Group anser vi att USA är centralt i vår tillväxtstrategi. Dessutom är president Bidens starka engagemang för utveckling av infrastruktur som stöder energiomställningen något riktigt positivt för oss. Dominion Energy-projektet representerar en ytterligare bekräftelse på vår viktiga roll i att hjälpa våra kunder nå sina mål ”, säger Valerio Battista, VD för Prysmian Group.

” DEME Group och Prysmian Group, som båda är ledande inom sitt eget område, samarbetade för att erbjuda en helhetslösning för projektet. Dominion Energy beslutade att tilldela Balance of Plant­kontraktet till Prysmian-DEME-konsortiet i ljuset av deras unika kombination av finansiell styrka, erfarenhet, expertis, flotta och kabelförsörjningskapacitet som saknar motstycke i branschen och grundläggande för att minska gränssnittsriskerna under storskaliga projekt i dess genomförandefas ", avslutade Hakan Ozmen, EVP för projekt på Prysmian Group.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Prysmian Group Sverige AS

Vallgatan 5
571 41 Nässjö
Sverige
Prysmian Group Sverige AS

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078