23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Pirelli Lastbilsdäck Serie 02 lanseras hos Gripen Wheels.

Gripen Wheels lanserar Prometeons nya generation av Pirelli lastbilsdäck, Serie 02 med fem produktlinjer.

Serie 02 är resultatet av fyra års utveckling, 180 miljoner kilometer av tester på vägarna i Italien, Tyskland och Turkiet, testning av 2 500 däck, insatser från en arbetsgrupp på 100 personer från forskning och utveckling, marknadsföring, logistik och kommersiella avdelningar.

Det är den viktigaste produktlanseringen i Prometeon Tyre Groups historia, de enda tillverkarna i världen som är helt fokuserad på lastbils- och buss-, jordbruks- och OTR-sektorerna.

Den nya generationen Serie 02 Prometeon-däck med varumärke PIRELLI kommer att finnas tillgängliga i EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern, Afrika) samtidigt i början av april.

Serie 02 representerar det senaste inom Prometeon och återspeglar den mest avancerade bästa praxis vid produktion av däck för professionellt bruk.
För företaget, innebär detta ett generationsskifte av produkter, tack vare nya teknologier, fokus på däckens hållbarhet, samt med ett hållbarhetstänk vad gäller produktionsprocessen samt återvinning av råvaror, vilket bidrar till minskning av CO2-utsläpp såväl som bränslebesparingar

”Det senare är mycket viktigt med tanke på de nuvarande problemen på marknaden”

Säger Roberto Righi, General Manager för Prometeon Tyre Group.

Innovation och hållbarhet var huvudmålen för Prometeons FoU-team när de utvecklade serie 02.

Det ska representera maximal kostnadseffektivitet för yrkesverksamma inom transportsektorn samt respekt för miljön , tack vare de tekniska lösningar som utvecklats i företagets forsknings- och utvecklingscentra med fokus på hållbar innovation.

FoU-insatser var fokuserade på en allt effektivare hantering av driftskostnader, längre däcklivslängd och lägre rullmotstånd, vilket minskar kommersiella fordons bränsleförbrukning.

Jämfört med det tidigare sortimentet ska Serie 02 ha förbättrats i all prestanda:

Rullmotståndet är i genomsnitt 18 % lägre för de första fem produktlinjerna
Livslängden förbättras med 10 % i genomsnitt
Hållbarheten förbättras med 20 % i genomsnitt
Jämnt slitage förbättras med 10 % i genomsnitt.
”I designen och produktionen fokuserade vi på formuleringar och användning av förnybara material; på formuleringar som innehåller hållbara material och på tekniska lösningar och innovativa processer som har gjort det möjligt för oss att optimera vikten på däcken utan att kompromissa med prestanda”,

understryker Alexandre Bregantim, Chief Technical Officer för Prometeon Tyre Group .

“Dessutom kan alla produkter omformas och är regummeringsbara, vilket förlänger däckets livslängd.”

De första fem produktlinjerna i Serie 02 som kommer ut på marknaden är:

  • H02 PROFUEL finns i 385/55 R 22,5 och 315/70 R 22,5
  • R02 PROFUEL finns i 225/75 R 17,5 och 285/70 R 19,;
  • R02 PRO tillgänglig i 385/65 R 22,5
  • U02 URBAN-e PRO tillgänglig i 275/70 R 22,5 och 315/60 R 22,5
  • G02 PRO finns i 385/65 R 22,5


Med den nya serien gör nya nomenklaturer sin debut: en bokstav indikerar tillämpningen (H för motorväg; R för regional; U för urban; och G för byggarbetsplatser och blandade vägar på och på-/terrängväg). Detta följs av serienumret, 02; sedan anges typen av användning (Profuel för minskat rullmotstånd; PRO Trailer avsedd för släp och semitrailers; och Urban-e för stadsbussar även elektrisk och hybrid framdrivning); och slutligen indikeringen av monteringsaxeln (Steer, Drive och Multiaxle, den senare för styraxlar och semitrailers).

Varumärket Prometeon förekommer på alla Serie 02-däck, märkta med ” Prometeon Engineered ” för att bekräfta Prometeon Tire Groups design- och produktionsinsatser och de tekniska innovationer som uppnåtts.

Serie 02-produkterna har vintermärkningen 3PMSF, är utrustade med en RFID-sensor och ska vara godkända av de stora europeiska fordonstillverkarna.

Ni köper Däcken via Gripen Wheels återförsäljarled.

Gripen Wheels AB
Logistikvägen 2
556 52 Jönköping
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565809885

Kontaktperson

Sänd till en kollega

6.631